Τσίπρας: Ο Σαμαράς υπόσχεται παντεσπάνι σε ένα λαό χωρίς ψωμί

Σκληρή διμέτωπη επίθεση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στην πλατεία Ελευθερίας.

“Αυτή την Κυριακή ο λαός μας θα γράψει ιστορία”, διεμήνυσε και τόνισε ότι “από Δευτέρα ο λαός μας με την ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι “θέληση των Ελλήνων είναι να βάλουν ένα τέλος στην αθλιότητα των τελευταίων χρόνων. Να βάλουν τέλος στην εξουσία και στο καθεστώς της φθοράς, της διαφθοράς, της ψευτιάς, των εκβιασμών και του φόβου. Να ανοίξουν με την ψήφο τους, με τον αγώνα τους, έναν άλλο δρόμο για τα παιδιά τους και την πατρίδα”.

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι “αφήνουμε πίσω την παλιά Ελλάδα της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, της αδικίας, της λεηλασίας, και χτίζουμε μαζί, την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής, της δημοκρατίας”.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους, της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε, σημείωσε ότι “για πρώτη φορά, πρόσωπο με πρόσωπο, του ετέθη από Έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις που χρωστά εδώ και 70 χρόνια”.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που, όπως είπε, “όχι μόνο δεν καταδίκασαν τη νέα άθλια παρέμβαση στα εσωτερικά μας, αλλά τη διακινούν και ως τρόπαιο προεκλογικό”. Μίλησε για ντροπή και είπε ότι οι ίδιοι “έχουν ξεχάσει όχι μόνο τι θα πει αξιοπρέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, ήθος” και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι εξαπάτησε τον λαό, ότι “θα διαπραγματευτεί δεκάξι σημεία του μνημονίου, έβαλε μετά τις εκλογές το μνημόνιο πάνω από το δημοκρατικό σύνταγμα της χώρας”.

Ο ίδιος συνέχισε την επίθεση του λέγοντας ότι υπόσχεται παντεσπάνι σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί.

Κάλεσε του πολίτες αυτήν την Κυριακή να ενώσουν “την οργή και τον θυμό τους με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη”, τονίζοντας ότι κάθε κάλπη θα βγάλει το δικό της, ξεχωριστό πολιτικό μήνυμα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι “η ΝΔ του Σαμαρά έσπειρε και καλλιέργησε σαν επίμονος κηπουρός το δηλητηριώδες και σαρκοφάγο φυτό του φασισμού”, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εχθρός του συστήματος, όπως πλασάρεται, αλλά το μακρύ φονικό χέρι του συστήματος.