Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για άλλο λόγο, μόνο για τη χώρα

Να ψηφίσουν εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου τους “ώστε η χώρα το βράδυ της Κυριακής να μην μπει σε μια περιδίνηση και σε μια αμφισβήτηση”, “να μην αποκτήσουμε και πολιτική κρίση, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και πρέπει να κάνουμε μια τελική εθνική προσπάθεια όλοι μαζί”, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής για “να εξανεμιστούν οι θυσίες, να γυρίσουμε πίσω στο μηδέν και πίσω από το μηδέν” και υποστήριξε πως όποιοι πιστεύουν ότι εάν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθουν στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν το 2009, “κάνουν ένα τραγικό λάθος, διότι αν η χώρα οδηγηθεί στην καταστροφή και χάσουμε την προσπάθεια που κάναμε επί 4,5 χρόνια, η δευτέρα πλάνη θα είναι χείρον της πρώτης”.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι “σκυλιάζουν όταν βλέπουν ότι δεν έγιναν άλλες περικοπές και δε θα γίνουν”, για να υπογραμμίσει ότι “δεν θα πάρουμε νέο δάνειο, δε θα υπάρξει νέο μνημόνιο, φεύγει η τρόικα”.

Ερωτηθείς εάν θα πάει τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι εάν δεν πάει τη Δευτέρα, θα πάει την Τετάρτη, γιατί μπορεί να χρειαστεί να πάει στις Βρυξέλλες, λόγω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ανέφερε δε ότι θα του πει πως “πρέπει να πάρουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που να ενώνουν το έθνος”, προσθέτοντας ότι “κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν το έθνος σε λάθος βάση ξεπερασμένη, μνημόνιο-αντιμνημόνιο και δημιουργούν συνθήκες συμβολικού εμφυλίου πολέμου, λεκτικής βίας”.

Σχετικά με τη συζήτηση αναφορικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι “οποιοδήποτε φλερτ με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή των αυτοδιοικητικών παρατάξεών της, είναι απεχθές”.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon τόνισε ότι η ψήφος στην Ελιά δεν είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά της χώρας, γιατί “το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για άλλο λόγο τώρα, μόνο για τη χώρα” και πως χωρίς αυτό δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν υπάρχει “προοδευτική σταθερότητα” που σημαίνει “ολοκλήρωση της κίνησης προς τα μπρος”

Αναφορικά με το Ποτάμι σχολίασε ότι δεν έχει δει καμία δήλωση συγκεκριμένης ταυτότητας, καμία ανάληψη ευθύνης. “Δηλαδή δεν έχει βουλευτές, δε μετέχει στην ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχει δημάρχους, δεν έχει περιφερειάρχες, λέει "το Σύνταγμα θέλει τετραετή κυβέρνηση, άρα είστε υποχρεωμένοι να μείνετε και να ολοκληρώσετε". Πώς θα μείνουμε και θα ολοκληρώσουμε; Εσύ τι άποψη έχεις, υπέρ ή κατά της κυβέρνησης, υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής;”.