Ανακυκλώστε το παλιό κλιματιστικό, κερδίστε έκπτωση στο καινούργιο!

Λίγο πριν μπει ο Ιούνιος και περάσουμε και επίσημα στο καλοκαίρι, ο καιρός ξεκίνησε να δείχνει τις διαθέσεις του με τον υδράργυρο να έχει αρχίσει να σκαρφαλώνει στα ψηλά τις τελευταίες ημέρες.

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που θα λαχταρίσουμε τη δροσιά του κλιματισμού ή ενός δροσερού ροφήματος κατευθείαν από το ψυγείο μας. Ωστόσο εκεί που δεν πάει συνήθως το μυαλό μας είναι στο τι πόροι απαιτούνται και το πόσα χρήματα βγαίνουν από την τσέπη μας προκειμένου να απολαμβάνουμε αυτές τις ανέσεις ειδικά αν οι συσκευές μας δεν είναι υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Η αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος προτείνει την ανακύκλωση των παλαιών και ενεργοβόρων συσκευών και την αντικατάσταση τους με νέες υψηλής ενεργειακής κλάσης. Το όφελος είναι πολλαπλό για όλους μας αλλά και για το περιβάλλον. Σκεφτείτε ότι με την ανακύκλωση των συσκευών γίνεται η κατάλληλη αποσυναρμολόγηση και αξιοποίηση των υλικών προκειμένου να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον με επιπλέον ρύπανση. Παράλληλα, με τις συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης όπως Α, Α+ και Α++, μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος που σημαίνει πως δαπανώνται λιγότεροι φυσικοί  όροι και μαζί μειώνονται οι λογαριασμοί στα πάγια έξοδα ενός νοικοκυριού.

Στον Κωτσόβολο υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για την ανακύκλωση. Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευών, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά από την εταιρεία το 2008, πραγματοποιεί μέσα στο Μάιο ένα 20ήμερο ανακύκλωσης που κορυφώνεται τις τελευταίες 10 ημέρες του μήνα με ευκαιρίες στα προϊόντα ψύξης!

Έτσι, έως και τις 31 Μαΐου 2014, όλοι όσοι αποφασίσουν να αγοράσουν νέο ψυγείο, καταψύκτη, ψυγειοκαταψύκτη άνω των 399€ θα έχουν όφελος στην αξία του ΦΠΑ 23% και θα μπορούν έχουν ευκολίες πληρωμής σε έως και 40 άτοκες δόσεις. Επίσης, παρέχεται δωρεάν παραλαβή της παλιάς συσκευής προς ανακύκλωση. Για το ίδιο διάστημα, όλα τα κλιματιστικά TOYOTOMI θα διατίθενται επίσης με δώρο την αξία του ΦΠΑ 23% και σε έως 40 άτοκες δόσεις ενώ επιπλέον θα γίνεται δωρεάν η εγκατάσταση αλλά και η απεγκατάσταση του παλιού κλιματιστικού που θα ανακυκλωθεί.

Η πρωτοπόρος αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα, σε διάστημα έξι ετών και με την πολύτιμη συμβολή και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, κατάφερε να ανακυκλώσει μέχρι σήμερα πάνω από 550.000 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ενώ φιλοδοξεί να ανεβάσει κατά πολύ αυτό τον αριθμό δίνοντας κίνητρα σε όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια μπορούν όσοι το επιθυμούν να απευθύνονται στα 99 καταστήματα της Κωτσόβολος σε όλη τη χώρα ή στο www.kotsovolos.gr