Μπουτάρης: Είμαι ο καλύτερος, πώς να το κάνουμε!

“Χείμαρρος” κατά του αντιπάλου του στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη, Σταύρου Καλαφάτη, ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM της Θεσσαλονίκης.

“Οι Θεσσαλονικείς πρέπει να ψηφίσουν εμένα και όχι τον Καλαφάτη γιατί είμαι ο καλύτερος, πώς να το κάνουμε!”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Σταύρου Καλαφάτη για την στάση που είχε τηρήσει ως υπουργός της κυβέρνησης σε κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν και αφορούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

“Την πόλη τη βλέπετε τι μπάχαλο είναι. Δουλειά δύο ετών που προσπαθήσαμε να κάνουμε στη δημοτική αστυνομία διαλύθηκε σε μια βδομάδα, αλλά ο δήμαρχος φταίει για όλα. Οι αντίπαλοι μου λένε, κάνε κάτι για το κυκλοφοριακό. Τι να κάνω, να βγω να κάνω τον τροχονόμο; Αυτά πρέπει να τα ξέρει ο κόσμος. Πού ήσουν κύριε Καλαφάτη όταν ψήφισες την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας; Πού ήσουν όταν ψήφισες την κατάργηση των σχολικών φυλάκων; Γιατί δεν παραιτήθηκες από βουλευτής;”, τόνισε.

Ο κ. Μπουτάρης έδειξε προτίμηση για τη μάχη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Απόστολο Τζιτζικώστα έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη, υποστηρίζοντας πως “μεταξύ των δύο προφανώς ο Τζιτζικώστας έχει την καλύτερη προοπτική”, ενώ για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισε: “Σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που έχει υποστεί τα πάνδεινα από το ναζισμό είναι ντροπή να έχουμε 10.000 συμπολίτες μας που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Εγώ το έχω ξαναπεί, δεν θέλω ούτε μία ψήφο από τη Χρυσή Αυγή. Ας πάνε να κάνουν μπάνιο, ας μην πάνε να ψηφίσουν. Εμείς σαν ‘Πρωτοβουλία’ δεν θέλουμε ούτε μία ψήφο από τη Χρυσή Αυγή”.

Καλαφάτης: Πάμε για το διπλό!

Μέσω Twitter επέλεξε να απαντήσει στις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας: "Δεν σας είπα εγώ, ότι τον βλέπω λίγο ζορισμένο τελευταία; Πώς να το κάνουμε; Πάμε για το διπλό!".

Δύο ώρες νωρίτερα, με τον ίδιο τρόπο, επέλεγε να διατυπώσει την προσωπική του έκκληση προς τους Θεσσαλονικείς, με το εξής tweet: "Όσοι είστε απογοητευμένοι από τη διοίκηση Μπουτάρη, ΔΩΣΤΕ μου την ευκαιρία να σας ΔΙΚΑΙΩΣΩ!".