Άρειος Πάγος: Να μην παγώσει η επαναπρόσληψη των καθαριστριών

Απορρίφθηκε απο τον Άρειο Πάγο το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών να παγώσει προσωρινά  η δικαστική απόφαση με την οποία διατάσσεται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε, σύμφωνα με τον συνήγορο των καθαριστριών, Γιάννη Καρούζο, το αίτημα του Δημοσίου με το οποίο ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ώστε να μην εκτελεστεί η δικαστική απόφασης.

Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο των δικαστικών κινήσεων που κάνει το Υπουργείο για να ανατρέψει την απόφαση που δικαίωσε τις καθαρίστριες.

Έτσι, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της επίμαχης απόφασης θα συζητηθεί από το αρμόδιο δικαστήριο στις 10 Ιουνίου .
Την ίδια ώρα εκκρεμεί ερώτημα το οποίο έχει υποβάλλει ο
Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, για "τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης σε παρόντα χρόνο".

Κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών

Από εχθές οι καθαρίστριες είχαν καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να σταματήσει η κοροϊδία εις βάρος τους από τη μεριά της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενες ζητούσαν να γίνει σεβαστή η δικαστική απόφαση προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους και να σταματήσει η κυβέρνηση να χρονοτριβεί.

Πριν από λίγο, σταμάτησαν την κατάληψη και επέστρεψαν στο σημείο όπου είχαν στήσει τις σκηνές και τα τραπεζάκια τους έξω από το υπουργείο.

Ο Άρειος Πάγος δεν δέχθηκε την αναστολή της απόφασης του πρωτοδικείου και αναμένεται μέσα σε 15 ημέρες η εκδίκαση της έφεσης που ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών.

Φωτογραφία : Γιάννης Κέμμος