Καμμένος: Πολιτικός απατεώνας ο Σαμαράς

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε από το Περιστέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην αποψινή κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους οπαδούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψουν τους αρχηγούς τους, τους οποίους αποκάλεσε “υπαλλήλους της Μέρκελ”, ενώ πρόσθεσε ότι την επομένη των ευρωεκλογών, πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση “με υγιείς πολιτικές δυνάμεις”.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τις χαρακτήρισε “δημοψήφισμα” και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα του “για να πάνε πατριώτες στην Ευρωβουλή”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ακόμη πως “εάν ο κόσμος εγκρίνει την πολιτική των κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, θα έχει εγκρίνει την πολιτική Μέρκελ” και αναρωτήθηκε: “Αντέχουν οι συνταξιούχοι να ζουν με 350 ευρώ το μήνα; Όσοι αντέχουν, να τους ψηφίσουν, όσοι όχι, να τους μαυρίσουν”.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι “είναι πολιτικός απατεώνας ο Σαμαράς που υπόσχεται 770.000 θέσεις εργασίας” και κάλεσε τους άνεργους “να στείλουν στην ανεργία Σαμαρά-Βενιζέλο, να πληρώνονται από τις πολυεθνικές της Μέρκελ”.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι οι κερδοσκόποι που κατήγγειλε στο παρελθόν το κόμμα του “είναι τώρα μέτοχοι της Ελλάδας”, ενώ δεσμεύτηκε ότι “θα καταργήσουμε το Δουβλίνο 2, θα αναστείλουμε τη Σένγκεν για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης”.

Εξέφρασε τη στήριξή του “στους δικαστές που αντιστέκονται” και υποστήριξε ότι “τα τελευταία νομοσχέδια ξέφυγαν από το πλαίσιο της νομιμότητας”. Όπως είπε, “αμνήστευσαν με νόμο τους δημάρχους που λήστεψαν το κράτος, αμνήστευσαν κατηγορούμενους για υποθέσεις για μίζες εξοπλιστικών επειδή φοβούνται μη μιλήσουν. Αμνήστευσαν τις διοικήσεις των τραπεζών που δάνεισαν τα κόμματα, τους καταχραστές του δημοσίου. Για μας δεν ισχύουν αυτά”.

Τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης “που θα πει ότι 17 δισ. ευρώ τοκοχρεολύσια δεν θα πληρώνονται, αν δεν γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους”, ενώ πρότεινε φορολογία “στο 8% παντού για να πάρει μπρος η αγορά, επιστροφή των χρημάτων στους ομολογιούχους, στα νοσοκομεία, και όπου χάθηκαν χρήματα από το κούρεμα”.

Τέλος, έκανε άνοιγμα σε όσους κατά καιρούς αποχώρησαν από το κόμμα του, ζητώντας να επιστρέψουν για “να πάρουμε πίσω την Ελλάδα”.