Με Πέιν ο ΠΑΟΚ απέδρασε από τη Νέα Σμύρνη

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Πανιωνίου επικρατώντας 65-60. Καταλυτική η συνεισφορά του Πέιν  (21π.) καθώς και του Κούπερ που ευστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο, τριάντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. 

Νωθρό ξεκίνημα

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στο παρκέ του κλειστού της Νέας Σμύρνης και ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα χαμηλός.

Ο κόσμος ήταν λιγοστός στις εξέδρες και δεν μπορούσε να ξεσηκώσει τους παίκτες των δύο συλλόγων ώστε να προσφέρουν θέαμα. Μέχρι το πέμπτο λεπτό της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 4-4 με τις όμορφες φάσεις να είναι λιγοστές ενώ οι προσπάθειες και των δύο ομάδων ήταν αρκετά νευρικές.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε πιο μυαλωμένος και ικανός να μπει σε θέση οδηγού και αυτό φάνηκε και από το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 19-18.

Ο Τσαϊρέλης δημιούργησε ρήγματα!

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές με το θέαμα να είναι καλύτερο απ' αυτό του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Πανιώνιο με τους Τσαϊρέλη και Πέιν να είναι οι μεγαλύτεροι «πονοκέφαλοι» για τους «πάνθηρες».

Ο Κούπερ είχε πάρει την «μπαγκέτα» μοιράζοντας ασίστ σε Πέιν και Τσαϊρέλη, με τους δύο να κάνουν μεγάλη ζημιά κάτω απ' τη ρακέτα του Πανιωνίου. Έτσι, το ημίχρονο έληξε υπέρ τους 33-30.

«Καταιγιστικός» Πέιν!

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου θέλησαν να ανεβάσουν στροφές και να βάλουν τις βάσεις για την πρώτη τους νίκη σε αυτή τη σειρά του μικρού τελικού.

Ο Πέιν έδειχνε αλάνθαστος καθώς ό,τι σουτ έπαιρνε του έβγαινε έχοντας τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 6/6 βολές δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Πανιωνίου.

Ένας Μακόλουμ δεν φέρνει την άνοιξη!

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε τη μορφή ντέρμπι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά δυνατά και κατάφερε με ένα γρήγορο τρίποντο του Χαραλαμπίδη και ένα καλάθι του Πέιν να πάρει διαφορά αλλά ο Πανιώνιος δεν ήταν διατεθειμένος να παρατήσει το παιχνίδι.

Ο Μακόλουμ (23π.) ανέλαβε δράση στην τελευταία περίοδο και με αρκετές προσωπικές του ενέργειες κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι.

Ένα λεπτό πριν λήξει η αναμέτρηση οι γηπεδούχοι προηγούνταν 54-51 αλλά κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή του ο Κούπερ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε φανεί καθόλου, ευστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε πιο ψύχραιμος στα τελευταία δευτερόλεπτα και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 65-60 έχοντας πλέον το πλεονέκτημα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-33, 46-49, 60-65

πηγή: novasports.gr