Travelplanet24 : Τι θα κάνουμε τα 3,5 εκατομμύρια των ξένων funds

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΗ ΒΑΜΙΕΔΑΚΗ

Τα σχέδια του για την ανάπτυξη της Travelplanet24 μετά τη χρηματοδότηση από δύο ξένα funds, αποκαλύπτει στο news.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φίλιππος Μπρίνκμαν.

H Travelplanet24 ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε χρηματοδότηση 3,5εκατ. ευρώ από τα επενδυτικά σχήματα Elikonos Jeremie & Odyssey Jeremie Partners, ενώ η χρηματοδότηση συντονίστηκε από τη First Athens Corporate Finance.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μπρίνκμαν, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος, στις οποίες θα επενδυθεί μέρος των κεφαλαίων, όπως και η Ρωσία, η Τουρκία και η Πολωνία. Όπως τόνισε, στόχος της Travelplanet24 είναι η επέκτασή της σε χώρες του εξωτερικού. "Θέλουμε να ηγηθούμε στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και να επεκταθούμε στη Λατινική Αμερική. Γι’ αυτό και ανοίξαμε γραφεία στη Βραζιλία, στο Σάο Πάολο, το Φεβρουάριο του 2014. Επίσης, έχουμε πλάνα επέκτασης και για την αγορά της Ασίας".

Η Travelplanet24 σκοπεύει να εξαγοράσει εταιρείες, όπως online ταξιδιωτικά γραφεία της ΝΑ Ευρώπης, ενώ αναζητά ενδιαφέρουσες προτάσεις start ups εταιρειών με αντικείμενο το travel.

Αναφορικά με το αν υπάρχει προοπτική περαιτέρω συνεργασίας με τα δυο funds – χρηματοδότες, ο κ. Μπρίνκμαν τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί κάτι περαιτέρω, αλλά η εταιρεία είναι ανοικτή για το μέλλον.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίου, που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα με κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie.