Αψιμαχίες και αλληλοκατηγορίες για τις ψήφους των χρυσαυγιτών

Με τη... διεκδίκηση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής σε πρώτο πλάνο οδηγούνται στις ευρωεκλογές και το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τα κόμματα, με το πολιτικό θερμόμετρο να βρίσκεται στα ύψη.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε, στο πλαίσιο αυτό, η χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή δεν είναι στην πλειονότητά τους ναζί και πως η πάλη με τη μαύρη ιδεολογία του φασισμού δεν πρέπει να γίνει μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους, μία δήλωση που ερμηνεύεται από πολλούς ως “άνοιγμα” στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε: Τσίπρας: Δεν είναι ναζί όλοι όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, που σχολίασε για τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα: "Σήμερα απάντησε ο κ. Τσίπρας και επισήμως στην πρόσκληση του συνεργάτη του κ. Κασιδιάρη. Και έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν.
Αντίδραση είχαμε και από την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, η οποία δήλωσε: "Ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του συνέντευξη, απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος αριβίστας που δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του. Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την ομαλή πορεία του Τόπου! Και όπως λέει και ο στίχος: "Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα"...”.

Διαβάστε: Ευρωεκλογές: Προεκλογικές κόντρες για τις ψήφους των Χρυσαυγιτών

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, “αφιέρωσε” μέσω Facebook ένα άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη για τον Αδόλφο Χίτλερ στον Αλέξη Τσίπρα, τη Ρένα Δούρου και τον Γ. Σακελλαρίδη.

Διαβάστε: Ο Μουρούτης αφιερώνει άρθρο του Κασιδιάρη στον Τσίπρα

"Όποιος τσουβαλιάζει, υιοθετεί τη φασιστική λογική", δήλωσε στο ΣΚΑΪ η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, και διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: “Είναι όλοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μπλεγμένοι στα σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά; Είναι όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ μπλεγμένοι με το μνημόνιο;".

Διαβάστε: Δούρου: Φασιστικό το τσουβάλιασμα των ψηφοφόρων

Πιο επιφυλακτικός ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιχείρησε να “μαζέψει” το άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ουσιαστικά ότι δε θέλει κανέναν που ψήφισε Χρυσή Αυγή να τον ψηφίσει.

Διαβάστε: Ο Σακελλαρίδης μαζεύει το άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ σε χρυσαυγίτες ψηφοφόρους

Ενοχλημένος από την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες για τη Χρυσή Αυγή, εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, που σχολίασε πως αν δεν είχε φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ, θα έφευγε σήμερα .

Διαβάστε: Τατσόπουλος: Αν δεν είχα φύγει θα έφευγα σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν είναι φασίστας ή ναζιστής όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Δεν καταλαβαίνουν ότι ενισχύοντάς την, ενθαρρύνουν μια εγκληματική συμπεριφορά" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Διαβάστε: Βενιζέλος: Δεν είναι ναζί όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή

"Κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως απαράδεκτη" τονίζει ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Διαβάστε: Κουβέλης: Απαράδεκτη κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή