Οικογενειακό καταφύγιο στις ακτές της Πορτογαλίας

Στην ανατολική ακτή της Algarve στην Πορτογαλία, εκεί που το πευκοδάσος συναντά το βαθύ γαλάζιο του Ατλαντικού, σας περιμένει το νέο ξενοδοχείο Praia Verde, ένα ήρεμο και αρμονικό καταφύγιο, που συνδυάζει την εκλεπτυσμένη σχεδίαση με το φυσικό περιβάλλον.

Το οικογενειακό ξενοδοχείο, που άνοιξε τον Απρίλιο, διαθέτει 40 μοναδικά σχεδιασμένες σουίτες και προσφέρει απρόσκοπτη θέα στις λευκές αμμώδεις παραλίες της περιοχής και στο φυσικό πάρκο Ria Formcastroosa.

Ο βραβευμένος Πορτογάλος αρχιτέκτονας Miguel Saraiva ακολούθησε μια ευαίσθητη προσέγγιση στο σχεδιασμό του κτηρίου, δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον, που δένει με το όμορφο τοπίο.

Κάθε μία από τις 40 σουίτες έχει θέα στον κήπο ή στη θάλασσα και διαθέτει ξεχωριστό καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μπαλκόνι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Ο εσωτερικός σχεδιασμός τους, έργο του Pureza Magalhães, ο οποίος κατάγεται επίσης από την Πορτογαλία, συνδυάζει φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και το άχυρο με ουδέτερα τόνους και φυτά, που φτιάχνουν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Η χρήση τοπικών υλικών είναι εμφανής σε όλους τους χώρους, όπως και στο παντοπωλείο του καταλύματος, όπου πωλούνται προϊόντα της περιοχής, όπως σιτηρά, ξύδι βαλσάμικο, ελαιόλαδο και σπιτικές μαρμελάδες.

Ο κεντρικός χώρος του ξενοδοχείου, συγκεντρώνει την reception, το μπαρ, το παντοπωλείο και το εστιατόριο, δημιουργώντας ένα κομβικό σημείο, στο οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να κοινωνικοποιηθούν.

Το μπαρ της πισίνας, σε μια ξύλινη βεράντα κάτω από ένα πράσινο κουβούκλιο, είναι ένα ακόμα μέρος για χαλάρωση, με χαλαρή ατμόσφαιρα, που προσφέρει ελαφριά γεύματα και κοκτέιλ.

Για να ενισχύσουν την οικογενειακή ατμόσφαιρα, οι ιδιοκτήτες έχουν αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ζωγραφικής, κυνήγι θησαυρού, ζωγραφική προσώπου , μαθήματα μαγειρικής και το θέατρο.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ένα καλά εξοπλισμένο παιδότοπο και προσφέρει μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες, όπως βόλτες με ποδήλατο, παρατήρηση δελφινιών και γκολφ.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το À Terra, είναι εμπνευσμένα από τη μεσογειακή γαστρονομία και βασίζεται στην φιλοσοφία των πιάτων που μπορεί να μοιραστεί μια οικογένεια.

Τιμές: από 120 ευρώ

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ