Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο οι ευρωεκλογές

Τη συστράτευση των ψηφοφόρων ζήτησε στο δρόμο για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ψηφοφορία για την ευρωβουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

"Οι πολίτες άνοιξαν ένα νέο δρόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που κυβερνητικό κόμμα βρίσκεται έξω από το 2ο γύρο στο μεγαλύτερο δήμο και περιφέρεια της χώρας. Η διεκδίκηση αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα στο χώρο της αυτοδιοίκησης και παράλληλα αναδεικνύει ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Την επόμενη εβδομάδα θα γυρίσουμε σελίδα. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως η κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύει τη συνέχεια της κυβέρνησης των Μνημονίων. Οι ευρωεκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε στον τόπο για το Μνημόνιο. Θα είναι το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη. Καλούμε όλους τους πολίτιες σε συστράτευση γιατί ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλων των Ελλήνω και των Ελληνίδων", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Πρέπει να προτάξουμε τη δημοκρατική συμμετοχή στα κηρύγματα της αποχής και της απάθειας. Σήμερα οι πολίτες έκαναν την αρχή, η άλλη Κυριακή μπορεί να γίνει η αρχή μίας νέας εποχής. Όσοι περισσότεροι συνυπογράψουν το μήνυμα με την ψήφο τους, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το μήνυμα αυτό. Η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν εκτός από το λαό της και οφείλει να χαράσει πολιτική με βάση το συμφέρον του λαού της".