Αιφνιδιαστική επίσχεση στο “Κορνάρος” που μετέφερε ετεροδημότες

Αιφνιδιαστική επίσχεση εργασίας πραγματοποιεί από το μεσημέρι της Παρασκευής το πλήρωμα του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος».
 
Αυτή τη στιγμή μάλιστα κανείς δεν γνωρίζει εάν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο που έχει προγραμματιστεί στις 17.00 για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο.
 
Το πλοίο επρόκειτο να μεταφέρει αρκετούς ετεροδημότες προκειμένου να ψηφίσουν εν όψει του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
 
Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών σημείωναν ότι κάλπες, ψηφοδέλτια και παραβάν έχουν παραδοθεί για να μεταφερθούν σε όλες τις περιοχές της χώρας εδώ και μια εβδομάδα και άρα δεν τίθεται θέμα να δημιουργεί εμπλοκή κατά την εκλογική διαδικασία.
 
Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το πλοίο να μετέφερε ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές καθώς η προθεσμία για τη μεταφορά τους, με ευθύνη των κομμάτων, έληγε σήμερα. Σε μια τέτοια περίπτωση, έλεγαν, δεν αποκλείεται τα κόμματα να ζητήσουν παράταση ώστε να μεταφέρουν τα ψηφοδέλτια με άλλο τρόπο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εφόσον συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας.