Βενιζέλος: Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος των πολιτών θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε "να μην επιδέχεται ερμηνείες".

"Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η ψήφος τους θα ερμηνευτεί, άρα θα πρέπει να δώσουν μία ψήφο που δεν επιδέχεται ερμηνείες" τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

Είπε ότι οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η ψήφος τους θα ερμηνευτεί, άρα θα πρέπει να δώσουν μία ψήφο που δεν επιδέχεται ερμηνείες.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι "στον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάω ούτως ή άλλως. Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες για να βγούμε από το μνημόνιο".

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί από τα δημοσιεύματα των "Financial Times" ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι "Η συζήτηση στις Κάννες ήταν πάρα πολύ έντονη. Πρωταγωνιστές ήταν ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ. Ήταν μία συζήτηση δύσκολη, αλλά όχι μία συζήτηση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ. Ο κ. Μπαρόζο ήταν παρόν, όπως και η κ. Λαγκάρντ, αλλά δεν ήταν αυτοί που έπαιρναν μέρος στη συζήτηση".

Αρνήθηκε να απαντήσει την ερώτηση εάν ο κ. Σαρκοζί - απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου - χρησιμοποίησε την έκφραση "με έκανες να φαίνομαι γελοίος" και προσέθεσε ότι για τη συγκεκριμένη συζήτηση υπάρχουν πρακτικά.