Σούπα με φράουλες και κόκκινο κρασί

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ  

 

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος παρασκευής: 20΄ 

 

Υλικά

1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί

1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση

200 γρ. ζάχαρη

1 ξύλο κανέλλας

1 βανίλια 

 

Για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φρέσκος δυόσμος ή μέντα  

 

 

 

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5΄.

  2. Ρίχνουμε τις φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’ ακόμα. Μόλις οι φράουλες μαλακώσουν απ’ έξω και είναι τραγανές μέσα, τις αποσύρουμε.

  3. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 20΄ακόμη μέχρι να πήξει.

  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

  5. Ρίχνουμε ξανά τις φράουλες στο σιρόπι και τοποθετούμε στο ψυγείο.

  6. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας.