Κορονοϊός: Καταστράφηκαν δόσεις του εμβολίου στα Ιωάννινα

Κορονοϊός: Καταστράφηκαν δόσεις του εμβολίου στα Ιωάννινα

Σημειώθηκε βλάβη σε συσκευή ψύξης στο Κέντρο Υγείας με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν

Στην απώλεια 216 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech οδήγησε μία βλάβη σε συσκευή ψύξης στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Όπως μετέδωσε το Open, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επιβεβαίωσε το συμβάν, ωστόσο εμφανίσθηκε καθησυχαστικός. Όπως είπε «λόγω βλάβης στο καταγραφικό θερμοκρασίας ενός ψυγείου συντήρησης εμβολίων, που παρουσιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας 36 φιαλίδια (σ.σ. κάθε ένα περιέχει έξι δόσεις) που φυλάσσονταν στο συγκεκριμένο ψυγείο».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ακόμη, πως «η ποσότητα των εμβολίων αντικαταστάθηκε άμεσα με νέα παράδοση, δεν χάθηκε κανένα ραντεβού και όλοι οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανένας πολίτης».

Το περιστατικό ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Γ.Γ. της ΠΕΟΔΥΝ, Γιώργος Πρέντζας. Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων ανέφερε, ότι προέκυψε κάποιο πρόβλημα ψύξης και με βάση το πρωτόκολλο διαχείρισης διακόπηκε για μερικές ώρες ο εμβολιασμός.