3 τρόποι για αποτρίχωση στο σπίτι!

 

Οι τρείς τρόποι αποτρίχωσης που σας προτείνουμε, Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ποια από τις τεχνικές είναι εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

Αποτρίχωση με ξυριστική μηχανή

Τρόπος χρήσης.Όταν χρησιμοποιείτε ξυ­ριστική μηχανή πρέπει να την κρατάτε σταθερά και να την δουλεύετε αντίθετα από την φορά της τρίχας.Η λύση αυτή είναι γρήγορη, εύκολη και οικονομι­κή. Τα τελευταία χρόνια οι ξυρι­στικές μηχανές έχουν πιο καλό σχεδιασμό και δεν προκαλούν κοψίματα και ερεθισμούς.Το ξύρισμα κάνει ακόμα και απολέπιση στο δέρμα αφού αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.

Αποτέλεσμα.Το μόνο κακό αυτού του τρόπου αποτρίχωσης είναι ότι οι τρίχες αναπτύσσονται γρήγο­ρα γι αυτό χρειάζεται να επαναλαμβάνετε η διαδικασία κάθε δύο μέρες.

Tips.Η πρόταση μας είναι να επιλέγετε ξυραφάκι με κι­νητή κεφαλή που αγκαλιάζει τις καμπύλες του σώ­ματος.Και πάντα να θυμάστε να αλλάζετε την ανταλλακτική λε­πίδα μία φορά την εβδομάδα.

Αποτρίχωση με κερί

Τρόπος χρήσης.Εφαρμόζεται σε καθαρή και στεγνή επιδερ­μίδα απλώνετε το ζεστό κερί με την ειδική σπάτου­λα στην περιοχή που Θέλετε να αποτριχώσετε. Στη συνέχεια πιέζετε τις υφασμάτινες ταινίες πάνω στο κερί και τραβάτε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύ­θυνση από την φορά της τρίχας.Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το κρύο κερί.

Αποτέλεσμα.Το αποτέλεσμα του τρόπου αυτού διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν οι τρίχες ξαναβγούν είναι πιο μαλακές και πιο λεπτές.Με αυτό τον τρόπο αποτρίχωσης πρέπει να αφήσετε τις τρίχες να μεγαλώσουν περίπου 4-5 χι­λιοστά. Συνήθως επαναλαμβάνετε σε 4 εβδομάδες.

Tips.Η αποτρίχωση με το κερί αφήνει το δέρμα πολύ απαλό.

Αποτρίχωση με ηλεκτρικές αποτριχωτικές συσκευές

Τρόπος χρήσης.Οι ηλεκτρικές αποτριχωτικές συσκευές είναι με ρεύμα ή με μπαταρίες."Έχουν ειδικά ελάσματα που εγκλωβίζουν και αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα.

Αποτέλεσμα.Το αποτέλεσμα διαρκεί όσο αυτό τας αποτρίχωσης με κερί, περίπου 4 εβδομάδες. Οι τρίχες επανεμφανίζονται πιο λεπτές και με το πέ­ρασμα του χρόνου αραιώνουν.

Tips.Καθαρή λύση, την ο­ποία μπορείτε να εφαρμόσετε όπου κι αν βρίσκεστε.Στις ευαίσθητες επιδερμίδες πιθανόν να εμφα­νιστεί ερεθισμός. Χρησιμοποιήστε καταπραϋντική κρέμα με αλόη βέρα.

Επιμέλεια-Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς