Νίκη με ακόμα 35 χώρες κυνηγούν οι επιχειρηματίες φοιτητές του Μετσοβίου

Τη νίκη ανάμεσα σε άλλες 35 χώρες θα διεκδικήσει στο διεθνή τελικό, το Σεπτέμβριο του 2014, στο Σότσι της Ρωσίας, η ομάδα φοιτητών «heROIcs» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Bocconi University και το HEC Paris, που κατέκτησε την 1η θέση στον 9ο Τελικό Ελλάδας του διαγωνισμού επιχειρηματικής στρατηγικής, Global Management Challenge.

O τελικός Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy και ακολούθησε τελετή βράβευσης στις 30 Απριλίου στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς». Σε μία βραδιά αφιερωμένη στις 8 ομάδες Ελλήνων φοιτητών που διακρίθηκαν στον 9ο διαγωνισμό Ελλάδας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του απαιτητικού και δυναμικού τελικού Ελλάδας. Οι νικητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 1.165 νέους από 50 εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση εικονικών επιχειρήσεων, να εργαστούν σε απαιτητικά επιχειρηματικά σενάρια και να λάβουν αποφάσεις για ποικίλα θέματα επιχειρηματικότητας, στρατηγικής και διοίκησης.

Την τελετή βραβεύσεων του 9ου διαγωνισμού Ελλάδας, που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Στέφανος Κομνηνός.