Γέμισε πάλι πτώματα η θάλασσα της Λαμπεντούζα

Νέα τραγωδία εκτυλίσσεται ανοικτά της Λαμπεντούζα καθώς βθίστηκε πλοιάριο που μετέφερε παράνομους μετανάστες στα νότια του νησιού.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν 400 μετανάστες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι περίπου 200 μετανάστες έχουν διασωθεί από πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, ενώ ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 14 νεκρούς. Ωστόσο, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μεταδίδει ότι ο αριθμός των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας μπορεί να αυξηθεί.   

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa, πολλά πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Mare Nostrum και εμπορικά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή και βοηθούν στις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων.

Στο μεταξύ, η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ, δήλωσε «σοκαρισμένη» από το νέο ναυάγιο μεταναστών, ευχαρίστησε την Ιταλία για την κινητοποίησή της και ζήτησε από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια και αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο γερμανός σοσιαλιστής Μάρτιν Σουλτς – υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –, δήλωσε επίσης «σοκαρισμένος» από τη νέα τραγωδία με μετανάστες και κάλεσε την ΕΕ να δράσει για να τους προστατεύσει.