ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 60΄
Υλικά
½ κούπα φρέσκα φασολάκια
½ κούπα μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
½ κούπα φρέσκο αρακά
½ κούπα καρότο κομμένο σε κύβους
½ κούπα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
½ κούπα πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
5-6 σπαράγγια
3-4 παντζάρια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 ώριμες ντομάτες κομμένες ροδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μάραθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια τον άνηθο και το μάραθο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μάραθο. Ψήνουμε για 10΄ακόμα.
- Σερβίρουμε.