Μπριαμάκι με ανοιξιάτικα λαχανικά

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 60΄

 

Υλικά

½ κούπα φρέσκα φασολάκια

½ κούπα μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

½ κούπα φρέσκο αρακά

½ κούπα καρότο κομμένο σε κύβους

½ κούπα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους

½ κούπα πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

5-6 σπαράγγια

3-4 παντζάρια

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

3 ώριμες ντομάτες κομμένες ροδέλες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Άνηθο ψιλοκομμένο

Μάραθο ψιλοκομμένο 

 

 

Εκτέλεση:

- Σε ένα ταψί ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια τον άνηθο και το μάραθο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μάραθο. Ψήνουμε για 10΄ακόμα.

- Σερβίρουμε.