Κράτσα: Οι ευρωσκεπτικιστές δεν προτείνουν εναλλακτική λύση

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και πρέπει να σταθεροποιήσει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός, επισημαίνει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα.

Η μοναδική εν ενεργεία ευρωβουλευτής, υποψήφια και πάλι για άλλη μία θητεία, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, εκτιμά ότι αυτό αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης που έχει “για το χτίσιμο μιας ενωμένης Ευρώπης που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των λαών της και στις προκλήσεις στη διεθνή σκηνή”.

Αναφορικά με το μέτρο της σταυροδοσίας, το χαιρετίζει καθότι “η αμεσότητα εκλογής ζωντανεύει τη Δημοκρατία και το ευρωπαϊκό όραμα” και εκτιμά ότι πρέπει να το προστατεύσουν τόσο τα κόμματα, όσο και οι πολίτες που πρέπει να είναι ενημερωμένοι.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής σημειώνει την κρισιμότητα αυτών των ευρωεκλογών, που γίνονται ύστερα από τόσο βαθιά κρίση στην Ευρωζώνη και στη χώρα μας, και υπογραμμίζει ότι “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως όργανο έχει ευκαιρίες από τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να αποτυπώνονται οι εξουσίες του και να παρασυρόμαστε από τη δύναμη κάποιων κρατών - μελών που θέλουν να επιβάλουν τη δική τους πολιτική”.

Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι είναι ένα κόμμα μεγάλο στη χώρα μας, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανήκει σε μια ομάδα που δε βαραίνει στις αποφάσεις, όπως βαραίνει το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), όπου ανήκει η ΝΔ.

Σχετικά με τη λιτότητα στην Ευρωζώνη, θεωρεί ότι δεν είναι λύση. “Λύση είναι η ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανάπτυξης. Το ΕΛΚ και η ΝΔ μπορούμε να το υπηρετήσουμε αυτό. Η λιτότητα επεβλήθη για να φτάσουμε στη δημοσιονομική ισορροπία και, κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να είναι συνδυασμένη με περισσότερα αναπτυξιακά εργαλεία, αλλά δεν υπήρχε εμπιστοσύνη από τους εταίρους. Τώρα επιβάλλεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης, πάταξη της φοροδιαφυγής και άλλες μικρότερες”, τονίζει.

Τέλος, για την εμφάνιση ακροδεξιών κομμάτων, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ προέτρεψε τους πολίτες να μην παγιδεύονται από την οικονομική κρίση σε αντιδημοκρατικές πολιτικές κραυγές και προέταξε την ανάγκη να γίνει το ευρωπαϊκό όραμα πιο ελκυστικό στους πολίτες. “Να αποδείξει η Ευρώπη ότι έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, να γίνει η ασπίδα του. Οι ευρωσκεπτικιστές δεν προτείνουν εναλλακτική λύση για το συμφέρον του ελληνικού λαού. Γιατί δεν είναι προς όφελός του να καταστρέψουμε όσα δημιουργήσαμε παρά το ότι κάποια είναι ατελή. Ας προστατέψουμε αυτά και ας εργαστούμε να γίνει ισχυρή η Ευρώπη, με ισχυρά όργανα που εγγυώνται ισοτιμία των λαών, γιατί όταν τα όργανα και οι μηχανισμοί είναι ασθενείς τόσο κάποιες χώρες θα κάνουν κουμάντο και αυτό δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε”.