Κουβέλης: Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις

Τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη της ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, “του προοδευτικού πόλου που συγκροτήθηκε, ώστε να επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις”, έθεσε ως εκλογικό στόχο από το Βόλο, όπου παραχώρησε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, ο Φώτης Κουβέλης.

“Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις”, ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος επανέλαβε την ανάληψη πρωτοβουλίας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, μετά τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι η ενότητα του χώρου είναι αναγκαία. Σημείωσε, εξάλλου, ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί στη βάση ενός προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος.

“Η προοδευτική κεντροαριστερά”, είπε, “δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα συντηρητικών - νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ούτε προσδεδεμένη στο άρμα της ΝΔ, αλλά δύναμη ικανή να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση”.

Σχετικά με ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή σε κάλπη εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι “ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές η αρνητική δυναμική των μέτρων, που έρχονται, είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του 2014”.

Πριν αναχωρήσει από την πόλη, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη, για ανανέωση της θητείας του, τονίζοντας ότι ο Βόλος με τη μεγάλη ιστορία δημοκρατικών αγώνων δεν μπορεί παρά να τιμήσει τις παραδόσεις του, ενώ χαρακτήρισε “εξαιρετική” την υποψηφιότητα του γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα για την περιφέρεια της Θεσσαλίας.