Πισσαρίδης: Υποστηρίζω ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Υπέρ της προοπτικής ενός νέου κουρέματος ελληνικού χρέους τάχθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κυπριακό δίκτυο Sigmalive.

“Θα υποστήριζα ένα νέο κούρεμα χρέους, γιατί είναι πάρα πολύ και θα επιβαρύνει το φορολογούμενο για πολλά χρόνια”, υποστήριξε ο κ. Πισσαρίδης, και έκανε λόγο για “debt forgiveness”, δηλαδή να “συγχωρέσουν” μέρος του χρέους της Ελλάδας οι δανειστές της, κάτι που όπως σημείωσε είχε γίνει με επιτυχία και στη Λατινική Αμερική.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις ότι η Ελλάδα ζει με γερμανικά χρήματα, ο κ. Πισσαρίδης κάλεσε τη Γερμανία να μην ξεχνά ότι και η ίδια το 1950 διατηρήθηκε στη ζωή χάρη σε αμερικανικά χρήματα. “Και η οικονομία της Ελλάδας έχει καταστραφεί τώρα και αν πορευτεί με γερμανικά ή ξένα κεφάλαια μέχρι να αναστηλώσει την οικονομία της, κακό δεν θα κάνει, αντιθέτως θα κάνει πολύ καλό στην Ευρώπη”, επεσήμανε.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωζώνη πρέπει να αρχίσει να “κόβει” χρήμα, υπογραμμίζοντας πως αυτό που θα πρέπει να φοβάται η Ευρωζώνη δεν είναι ο πληθωρισμός, αλλά ο αποπληθωρισμός.