Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής

Υπερκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς οι προσφορές που κατατέθηκαν την Τρίτη, πρώτη ημέρα του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, υπερκάλυψαν την έκδοση.

Την Πέμπτη κλείνει το βιβλίο προσφορών και την Παρασκευή ανακοινώνεται η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, η οποία θα καθοριστεί με βάση τις προσφορές των επενδυτών.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας για να εγκρίνει την τιμή διάθεσης των μετοχών και την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Όπως αποκάλυψε ήδη από τη Δευτέρα το news.gr, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασαν ενδιαφέρον και ξένοι επενδυτές, στην ουσία funds που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην ελληνική τραπεζική αγορά, στις αυξήσεις της Πειραιώς και της Alpha. Πρόκειται για ένα από τα fund του John Paulson (που την προηγούμενη εβδομάδα απέκτησε το 10% της ΕΥΔΑΠ), τον George Soros (ο οποίος - όπως αποκάλυψε το news.gr - οργάνωσε πρόσφατα δείπνο με επιχειρηματίες και υπουργούς στην Αθήνα και έχει ήδη αρχίσει να τοποθετείται στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο), το Baupost (το πρώτο fund, που εξαγόρασε προβληματικά τραπεζικά χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα, συγκεκριμένα από τη Citibank) και άλλα hedge και private equity funds.

Διαβάστε: