Μόνικα Λεβίνσκι: Ήρθε η ώρα να θάψω το μπλε φόρεμα

Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά τον "λεκέ" που αποκάλυψε το σκάνδαλο της εξωσυζυγικής σχέσης του Μπιλ Κλίντον με την υπάλληλο του Λευκού Οίκου - το 1998 - η 40αρα σήμερα Μόνικα Λεβίνσκι λύνει τη σιωπή της και μιλά για τη σχέση της με τον πρώην πλανητάρχη.

Σε επιστολή της που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Vanity Fair, η Μόνικα αποκαλύπτει ότι μετάνιωσε για την σχέση της με τον πρώην πλανητάρχη και γράφει: "Ήρθε η ώρα να κάψω τον μπερέ και να θάψω το μπλε φόρεμα".  

Το μπλε φόρεμα ήταν αυτό που φορούσε η Μόνικα το 1997 σε μια ερωτική συνεύρεση με τον τότε Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο και πάνω στο οποίο βρέθηκε o "λεκές" με το DNA του Κλίντον. 

"Σίγουρα το αφεντικό μου με εκμεταλλεύτηκε αλλά εγώ πάντα επιμένω ότι ήταν μια συναινετική σχέση. Κάθε εκμετάλλευση και κακοποίση δική μου ήρθε στον απόηχο, όταν έγινα ένα εξιλαστήριο θύμα της κυβέρνησης, του εισαγγελέα και των μέσω ενημέρωσης που με στιγμάτισαν, προκειμένου να προστατευτεί η ισχυρή θέση του," γράφει η Μόνικα, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Vanity Fair.    

Η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου του Λευκού Οίκου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 1998 υπήρξε "όχι μόνο το πλέον ταπεινωμένο πρόσωπο του κόσμου, αλλά αναμφίβολα το πρώτο πρόσωπο, ο παγκόσμιος εξευτελισμός του οποίου έγινε κυρίως μέσω του Διαδικτύου".

Ένας από τους στενότερους φίλους της Χίλαρι Κλίντον, αποκάλυψε ότι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, η πρώην πρώτη κυρία χαρακτήρισε την Λεβίνσκι ως "ναρκισσιστικό καρτούν".  

Σε αυτό η Μόνικα απαντά: "Αν αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που είπε, θα πρέπει να είμαι πολύ τυχερή!" . 

Τον Ιούλιο του 1998 η Μόνικα ομολόγησε στη Δικαιοσύνη ότι είχε εν μέρει σεξουαλικές σχέσεις με τον Πλανητάρχη. Ο Μπίλ Κλίντον αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την υπάλληλό του, μαθητευόμενη τότε στον Λευκό Οίκο.  

Όταν όμως βγήκαν τα αποτελέσματα DNA από το περιβόητο μπλε φόρεμα, στις 17 Αυγούστου του 1998, ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον παραδεχόταν την απρεπή σχέση του και ζητούσε δημόσια συγνώμη...