Ποιος είναι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα

Έτοιμος για επενδύσεις στην Ελλάδα φαίνεται να είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα και συνομιλεί με τον πρωθυπουργό για ενδεχόμενες επενδύσεις στη χώρα.

Ο πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ είναι ιδρυτής του Kingdom Holdings και μέσω αυτού επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα αλλά και μετοχές, όπως το Twitter.

O 58χρονος Al-Waleed, είναι το Νο26 στη λίστα των πλουσιότερων του Forbes, βρίσκεται πίσω πολλές εταιρείες-κολοσσούς όπως η Citigroup, η Apple και η News Corporation, ενώ στην ιδιοκτησία του περιλαμβάνονται κορυφαία ξενοδοχεία όπως το New York Plaza Hotel, το George V και ο όμιλος Four Season.

Επιπλέον, κατέχει το 80% στην Rotana, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των media της Μέσης Ανατολής.

Το Forbes υπολογίζει την προσωπική του περιουσία στα 20 δισ. δολ., αν και ο ίδιος έκανε μήνυση στο περιοδικό υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο πρίγκηπας χαρακτηρίζει λανθασμένη και προκατειλημμένη απέναντι στους προερχόμενους από τη Μέση Ανατολή επιχειρηματίες τη "λίστα" που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.