Εισαγγελέας: Προσοχή στα εκλογικά παρατράγουδα

Οδηγίες ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα εν όψει των επικείμενων εκλογών, δίνει με δυο κατεπείγουσες εγκυκλίους προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός εφιστά την προσοχή στους συναδέλφους της για την έγκαιρη επίδοση των εγγράφων διορισμού στους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Παράλληλα, ζητεί να γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα ώστε την ημέρα των εκλογών να διατεθεί περιπολικό, προκειμένου οι υπεύθυνοι εισαγγελικοί λειτουργοί να περιέλθουν στα εκλογικά τμήματα για να διαπιστώσουν εάν έχει μεταβεί ή όχι ο εκλογικός αντιπρόσωπος και εάν έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα στα εκλογικά τμήματα, πρέπει αμέσως να ενημερωθεί ο έφορος δικαστικών αντιπροσώπων και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, και στη συνέχεια τηλεφωνικά να ενημερωθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τονίζει η κυρία Κουτζαμάνη.