Τα σχέδια των Ρώσων επενδυτών που έσπασαν το… ρόδι στη Χαλκιδική

Γιατί επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή

Δύο Ρώσοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων στη Βόρεια Ελλάδα στον τομέα των ξενοδοχείων.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο "Pomegranate Wellness Spa Hotel", στη Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής, που δημιουργήθηκε στη θέση του παλαιού καταλύματος Portes Palace. Οι Ρώσοι αγόρασαν το οικόπεδο και το ξενοδοχείο από τον ντόπιο επιχειρηματία Γεράσιμο Μπακογιάννη το 2011, με το κόστος της αγοράς να ανέρχεται – σύμφωνα με πληροφορίες – τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η επένδυση της ανακαίνισης είναι πολλαπλάσια.

Οι δύο επενδυτές Artem Chayka και Oga Lopatina, που δραστηριοποιούνται ανάμεσα σε άλλα και στο χώρο των ξενοδοχείων σε διάφορες χώρες, λέγεται ότι είναι λάτρεις της Χαλκιδικής, την οποία επισκέπτονταν συχνά για διακοπές τα τελευταία χρόνια. Σε συζητήσεις τους με τον μεγαλύτερο Έλληνα tour operator στη Ρωσία Μπόρις Μουζενίδη, πείσθηκαν να επενδύσουν στη Χαλκιδική. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας του νέου ξενοδοχείου Pomegranate, προέρχεται από τουρίστες του τουριστικού οργανισμού «Μουζενίδης».

To ξενοδοχείο πρόκειται να μένει ανοιχτό 12 μήνες το χρόνο, προσφέροντας στην πελατεία του ειδικά πακέτα, με έμφαση στο υπερσύγχρονο spa που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του. Πληροφορίες του news.gr αναφέρουν ότι οι δύο Ρώσοι επενδυτές αναζητούν και νέα ξενοδοχεία τόσο στη Χαλκιδική όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Pomegranate Wellness Spa Hotel διαθέτει 175 πολυτελή δωμάτια, εκ των οποίων 40 κλασσικές σουίτες και 6 θεματικές. Στα high light του συμπεριλαμβάνεται ένα εντυπωσιακό spa, 1.750 τ.μ. με πρωτοποριακές υπηρεσίες, ένα υπερσύγχρονο night club, αλλά και ένα high-tech σιντριβάνι με λέιζερ και μουσική, το οποίο κοσμεί την είσοδο. Ακόμη δημιουργήθηκαν γήπεδα γκολφ, μεγάλες εξωτερικές πισίνες, χώροι χαλάρωσης, gourmet εστιατόριο και fish restaurant.

Β. Βαμ.