Παραγωγοί/πωλητές λαϊκών αγορών: Μας πήραν και τα σώβρακα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, έκαναν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών και η πορεία τους έφτασε μέχρι τη Βουλή.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις απεργίας διαρκείας, διότι διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο τροποποιεί τους όρους συμμετοχής τους στις λαϊκές αγορές και αλλάζει τους κανόνες για την άσκηση του επαγγέλματος και τις άδειες παραγωγών και πωλητών για πάγκους.

Ακόμη, οι παραγωγοί και οι πωλητές διαμαρτύρονται εντόνως για το γεγονός ότι "παραπλανήθηκαν από το υπουργείο" και "δεν εξαντλήθηκε το διάστημα διαβούλευσης των ρυθμίσεων που προωθούνται, που έπρεπε να δοθεί όταν μιλάμε για τόσο ριζικές αλλαγές σε έναν κλάδο", όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπός τους, κ. Στρατήγης.

Οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών στάθηκαν μπροστά από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος και έκλεισαν τη λεωφόρο Αμαλίας. Στα καλώδια του τρόλεϊ και στα δέντρα που βρίσκονται εκεί κοντά κρέμασαν γυναικεία εσώρουχα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Είχαν ως κύριο σύνθημα το εξής: "Μας πήραν και τα σώβρακα"!