Μάσκες ομορφιάς: η απαλή φροντίδα που αναζωογονεί την επιδερμίδα!

Οι μάσκες ομορφιάς προσφέρουν ιδιαίτερη φροντίδα. Μέσα σε λίγα λεπτά η επιδερμίδα αναζωογονείται, ενυ­δατώνεται και ηρεμεί. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μάσκες ομορφιάς ώστε να επιλέξετε αυτή που έχει ανάγκη η δική σας επιδερμίδα!

Οι κρεμώδεις μάσκες

Οι κρεμώδεις μάσκες είναι πραγματικά θαυματουργές και θα τις βρείτε για κάθε τύπο δέρματος. Για ξηρό δέρμα ενδείκνυνται οι μάσκες με πολύτιμα λιπίδια και υδατικές ουσίες ενώ το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται καταπραϋντικές ουσίες όπως το αζουλένιο και η πανθενό­λη. Κάνετε καθαρισμό και απλώνετε τη μάσκα πλούσια στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Προσέξτε τις οδηγίες για το χρονικό διάστημα που πρέ­πει να την αφήσετε να δράσει. Αφαιρείτε τα υπολείμματα με χαρτομάντιλο ή πλένετε το δέρμα σας με νερό. Ιδανική ώρα για να κάνετε τη μάσκα σας είναι αργά το απόγευμα, γιατί το δέρμα απορροφά καλύτερα τις πολύτιμες ουσίες.

Οι δροσερές μάσκες

Οι μάσκες σε μορφή τζελ αναζωο­γονούν γρήγορα. Οι μάσκες αυ­τές έχουν ένα μεγάλο προτέρημα: η υδατική τους ιδιότητα βοηθά να σβήσουν οι ρυτίδες εκφράσεως. Φυσικά η επίδρασή τους είναι μόνο προσωρινή. Οι μάσκες τζελ είναι ιδανικές για την αναζωογόνηση του δέρ­ματος πριν το βραδινό μακιγιάζ ή μετά από κάποιο εξουθενωτι­κό ξενύχτι.

Οι μάσκες καθαρισμού

Είναι αναγκαίες, προπαντός για τα λιπαρά δέρματα. Οι μάσκες καθαρισμού απαλλάσσουν το δέρμα από τα νεκρά κύττα­ρα, το περιττό σμήγμα κι άλλες ακαθαρσίες. Συχνά περιέχουν επιπλέον αντισηπτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν τις φλεγμο­νές. Οι μάσκες καθαρισμού δρουν ή με τη βοήθεια ενζύμων, τα οποία διαλύουν και απομακρύνουν από μόνα τους τις περιττές ουσίες, ή τρίβο­νται στο δέρμα σαν κρέμες πίλινγκ (προσοχή όμως στις φλεγ­μονές!) Υπάρχουν επίσης οι μάσκες τις οποίες τραβάς και βγαίνουν, οι λεγόμενες Peel-off. Προσοχή! Οι μάσκες καθαρισμού δεν αντικαθιστούν τον καθημερινό καθαρισμό. Αν χρησιμοποιούνται όμως δύο φορές τη βδομάδα καλυτερεύ­ουν αισθητά το λιπαρό και προβλη­ματικό δέρμα.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

beauty secrets-Μυστικά ομορφιάς