Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη 35 επιβάτες από το Λονδίνο

Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη 35 επιβάτες από το Λονδίνο

Τι είπαν για την κατάσταση που επικρατεί στη Βρετανία - Τέθηκαν σε επταήμερη καραντίνα

Την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Λονδίνο μετά το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού και το lockdown που προκάλεσε στη Βρετανία, καθώς και πώς δέχθηκαν την απόφαση για επταήμερη καραντίνα φτάνοντας στην Ελλάδα, περιέγραψαν στο grtimes.gr οι επιβάτες που έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Η πτήση προσγειώθηκε λίγο πριν τις 13:30 την Δευτέρα, ενώ οι 35 επιβάτες από το Λονδίνο ξεκίνησαν να βγαίνουν από το αεροδρόμιο περίπου μια ώρα αργότερα, αφού υποβλήθηκαν σε rapid test. Και οι 35 θα μείνουν σε κατ' οίκον απομόνωση για τις επόμενες 7 ημέρες.

«Τελευταία είχαμε πολλά κρούσματα, όλος ο κόσμος ήταν έξω στα μαγαζιά, γινόταν χαμός. Το 90% των κατοίκων δεν τηρούσε τα μέτρα και ήταν αναμενόμενο να κλείσουν όλα. Τώρα πήγαμε στη ζώνη τέσσερα, που είναι όλα κλειστά και βρήκα την ευκαιρία να έρθω πίσω» τόνισε ο Ζαφείρης Δεληγιώργης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπήρξε δυσκολία για να κλείσει εισιτήρια για Ελλάδα, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «από το βράδυ λένε, ότι μπορεί να κλείσουν οι πτήσεις». Στην Αγγλία είναι λίγο περίεργα τα πράγματα και ο κόσμος δεν έχει θορυβηθεί. Βγαίνουν χωρίς μάσκες και μπαίνουν σε λεωφορεία και μετρό χωρίς να υπάρχει έλεγχος», πρόσθεσε.


«Μόλις ειδοποιηθήκαμε στο Λονδίνο, ότι πάνε να κλείσουν όλα, βγήκαν όλοι έξω για να ψωνίσουν», ανέφερε ο Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση.


Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου περιέγραψε την κατάσταση στο Λονδίνο ως «περίεργη», ενώ δήλωσε τυχερή, που μπόρεσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς όπως είπε, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν.