Eurobank: Μεταξύ 0,30 και 0,33 ευρώ το εύρος της αύξησης κεφαλαίου

Τις λεπτομέρειες για τη δημόσια προσφορά προς το κοινό στην Ελλάδα μέχρι και 954.666.667 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, στο πλαίσιο της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της, ανακοίνωσε η Eurobank.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τους όρους της αντίστοιχης απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης από τη 12η Απριλίου, όπως αυτοί εξειδικεύτηκαν δυνάμει της από 14 Απριλίου 2014 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας:

“(α) έως και 954.666.667 από τις Νέες Μετοχές (οι «Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς»), οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του συνόλου των Νέων Μετοχών, θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς στο κοινό στην Ελλάδα σύμφωνα με το Ν. 3401/2005 (η «Δημόσια Προσφορά»), και

(β) τουλάχιστον 8.592.000.000 από τις Νέες Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 90% του συνόλου των Νέων Μετοχών, με ανώτατο όριο το σύνολο της έκδοσης (οι «Μετοχές της Διεθνούς Προσφοράς» και από κοινού με τις Μετοχές της Δημόσιας Προσφοράς, οι «Προσφερόμενες Μετοχές») θα διατεθούν μέσω της Διεθνούς Προσφοράς, ήτοι διά ιδιωτικής τοποθέτησης (δηλαδή μέσω διαδικασίας που δεν αποτελεί δημόσια προσφορά κατά την έννοια της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ, όπως ισχύει) εκτός Ελλάδος σε «ειδικούς επενδυτές» (κατά την έννοια της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ, όπως ισχύει) και σε έτερους «ειδικούς θεσμικούς αγοραστές» (qualified institutional buyers) που εκπληρώνουν ορισμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του κριτηρίου του ελάχιστου ποσού επένδυσης για την απόκτηση Προσφερομένων Μετοχών, σύμφωνα με τις εξαιρέσεις και υπό τις προϋποθέσεις της εν λόγω οδηγίας και των εφαρμοστέων διατάξεων της νομοθεσίας των Η.Π.Α., στους οποίους επενδυτές δύναται να συμπεριλαμβάνονται ένας ή περισσότεροι ειδικοί θεσμικοί επενδυτές ή/και σύμπραξη ή συμπράξεις ειδικών θεσμικών επενδυτών (cornerstone investors), με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών (book building) (η «Διεθνής Προσφορά» και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά, η «Συνδυασμένη Προσφορά»).

Εφόσον η τελική Τιμή Διάθεσης είναι ανώτερη των €0,30 που ισούται με την ονομαστική αξία των
υφιστάμενων κοινών μετοχών της Τράπεζας και την ελάχιστη τιμή που όρισε το ΤΧΣ σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 5 του Ν. 3864/2010 και την κατώτερη τιμή του δεσμευτικού εύρους τιμών που αναφέρεται κατωτέρω, ο αριθμός των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς και των Μετοχών της Διεθνούς Προσφοράς θα μειωθεί ανάλογα. Ο τελικός αριθμός των Προσφερομένων Μετοχών που θα κατανεμηθεί μεταξύ της Δημόσιας Προσφοράς και της Διεθνούς Προσφοράς, θα προσδιοριστεί με βάση τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε προσφορά εντός των προαναφερόμενων υπό (α) και (β) ορίων, όπως ορίζονται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Η διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς θα είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες και θα διαρκέσει από την
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 μέχρι και την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014. Κατά την ίδια χρονική περίοδο θα διεξαχθεί και η Διεθνής Προσφορά.

Η Τιμή Διάθεσης των Προσφερόμενων Μετοχών θα κινηθεί εντός του ακόλουθου δεσμευτικού εύρους τιμών και θα καθοριστεί κατόπιν διαβούλευσης με τους Συντονιστές της Διεθνούς Προσφοράς και τον Κύριο Ανάδοχο σε συνεννόηση με την Τράπεζα.

Η Τιμή Διάθεσης δεν θα είναι χαμηλότερη από το κατώτατο όριο του ως άνω δεσμευτικού εύρους τιμών, δηλαδή των €0,30 που ισούται με την ονομαστική αξία των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Τράπεζας και την ελάχιστη τιμή που όρισε το ΤΧΣ, σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 5 του Ν. 3864/2010.

Για τον προσδιορισμό της τελικής Τιμής Διάθεσης, η οποία θα είναι κοινή για τους συμμετέχοντες τόσο στη Δημόσια Προσφορά όσο και στη Διεθνή Προσφορά, θα ακολουθηθούν διακριτές 3 διαδικασίες βιβλίου προσφορών (book building) (τα «Βιβλία Προσφορών»), η μεν στην Ελλάδα υπό το συντονισμό του Κυρίου Αναδόχου της Δημόσιας Προσφοράς (Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ), η δε στην αλλοδαπή υπό το συντονισμό των Συντονιστών της Διεθνούς Προσφοράς.

Η τελική Τιμή Διάθεσης εντός του ανακοινωθέντος δεσμευτικού εύρους τιμών θα διαμορφωθεί βάσει της ζήτησης που θα έχει εκδηλωθεί στα Βιβλία Προσφορών και θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεννόηση με τους συντονιστές των δύο προσφορών. Η τελική Τιμή Διάθεσης θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δημοσιοποιηθεί από τον Κύριο Ανάδοχο το αργότερο την επομένη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Συνδυασμένης Προσφοράς, σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ. 2 της Απόφασης 2/460/10.1.2008 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το άρθρο 14, παρ. 2 του Ν. 3401/2005.

Η τυχόν διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Προσφερομένων Μετοχών και της Τιμής Διάθεσης θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο»”.