Πορτοκαλόπιτα με τζίντζερ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 40΄

 

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. ζάχαρη

250 ml ηλιέλαιο

250 ml χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

4 αυγά

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

50 γρ. Ginger τριμμένο

 

Για το σιρόπι

250 ml νερό

250 γρ. ζάχαρη

Χυμό από ένα πορτοκάλι 

 

 

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς με αέρα.

  • Κόβουμε το φύλλο κρούστας με τα χέρια σε ακανόνιστα κομματάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

  • Φτιάνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 1΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να κρυώσει.

  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, κτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη.

  • Όταν ασπρίσουν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το ξεραμένο φύλλο. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης να ενσωματωθούν τα υλικά..

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30-40΄ περίπου.

  • Μόλις ψηθεί το περιλούζουμε ζεστό όπως είναι με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.