Συγκινεί ο 8χρονος με κορονοϊό: Μην ανοίξετε τα δώρα μου πριν βγω απ’ το νοσοκομείο

Συγκινεί ο 8χρονος με κορονοϊό: Μην ανοίξετε τα δώρα μου πριν βγω απ’ το νοσοκομείο

Ο μικρός Γιαννάκης, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, αποκάλυψε στους γιατρούς πως θέλει να γίνει αστροναύτης

Συγκινεί η μητέρα του 8χρονου Γιαννάκη ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, καθώς εμφάνισε συμπτώματα του συνδρόμου Kawasaki μετά από επιπλοκές του κορονοϊού. 

Η κατάσταση του είναι κρίσιμη καθώς αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορονοϊό. Μάλιστα είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα μας.

Η μητέρα του, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε στην ΕΡΤ πως ο μικρός μέσα από τη ΜΕΘ της ζήτησε να πει στα αδέλφια του να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε πως ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους είπε πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει αστροναύτης.

Ο Γιάννης μπήκε στη ΜΕΘ την περασμένη Παρασκευή, μετά από πέντε μέρες νοσηλείας στην Παιδιατρική κλινική και αφού έλαβε την απαραίτητη αγωγή. Μάλιστα, όπως είπε στον Alpha, ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Γαβριήλ Δημητρίου, η κατάσταση της υγείας του αρχίζει να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Ο μικρός Γιάννης μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό εμφάνισε συμπτώματα του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου Kawasaki.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 8χρονου νόσησε από κορονοϊό στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και εκδήλωσε συμπτώματα και κυρίως υψηλό πυρετό. Η πολυμελής οικογένεια με τα οκτώ παιδιά μπήκε σε καραντίνα όλο τον Νοέμβριο και ο πατέρας ήταν απομονωμένος μέσα στο σπίτι.

Φωτογραφία αρχείου