Βοστόνη: Έτοιμη η νέα γραμμή τερματισμού, ένα χρόνο μετά…

'Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την διπλή βομβιστική επίθεση των αδερφών Τσαρνάεφ στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, που σκότωσε τρεις ανθρώπους τραυμάτισε εκατοντάδες . Όσοι επέζησαν, στην πλειοψηφία τους ακρωτηριάστηκαν

 Διαβάστε ακόμα: Η Μαραθωνοδρόμος της Βοστόνης ξαναχορεύει -Η 32χρονη χορεύτρια τραυματίστηκε βαρύτατα και υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού

Η πόλη άφησε τον εφιάλτη πίσω της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος δρομείς από όλο τον κόσμο, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. 

Η γραμμή τερματισμού- εκεί που έγινε στις 15 Απριλίου του 2013 το μακελειό, ξαναβάφτηκε και η εξέδρα ξαναστήθηκε - ως μέρος των τελετών μνήμης που έγιναν στην πόλη. "Είμαστε υπερήφανοι και μόνο που είμαστε εδώ" είπε ένας από τους εργάτες που δούλεψε στα έργα της γραμμής τερματισμού. 

Στην μνήμη των θυμάτων, στην λήξη της διαδρομής έγινε ακόμα μια συγκινητική τελετή και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. 

Ο φετινός μαραθώνιος θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 36.000.  Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και η αστυνομία ελπίζει στην βοήθεια των θεατών. "Αν δείτε κάτι ύποπτο, πείτε το" καλεί τον κόσμο ο αρχηγός της αστυνομίας της Μασαχουσέτης. 

Δράστες της περσινής επίθεσης που συγκλόνισε τον κόσμο ήταν δυο αδέλφια τσετσενικής καταγωγής. Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε μετά από αγωνιώδη καταδίωξη. Ο Ντζοχάρ συνελήφθη και βρίσκεται αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών.