Τελικά, έθαψε βιντεοπαιχνίδια η Atari στην πόλη του Μεξικό;

Ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς μύθους της δεκαετίας του '80 ήταν ότι η εταιρεία Atari έθαψε στα βουνά, στα περίχωρα της πόλης του Μεξικό εκατομμύρια βιντεοπαιχνίδια Extra Terrestial.

To εξαιρετικά δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι του 1983 ήταν μια από τις πλέον... διάσημες αποτυχίες όλων των εποχών στον κόσμο του gaming και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έγινε εξαιρετικά σωστό.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, η Atari αποπειράθηκε να καρπωθεί την επιτυχία της ταινίας E.T. του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες της εταιρείας ήταν τόσο σίγουροι για την... τεράστια επιτυχία του βιντεοπαιχνιδιού, που πλήρωσαν, εν έτει 1982 (!), 22.000.000 δολάρια για τα δικαιώματα του ονόματος και των χαρακτήρων της ταινίας.

Ωστόσο, το παιχνίδι, κατά το κοινώς λεγόμενο, "δεν πήγε μία". Ένα άρθρο του 1983 στην εφημερίδα New York Times έγραψε ότι η εταιρεία νοίκιασε 14 τριαξονικά φορτηγά για να μεταφέρει τις κονσόλες σε μια χωματερή -άγνωστο ακριβώς πού, βασικά...- στο Μεξικό.

Αυτή η φήμη ούτε επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε ποτέ!

Τριάντα ένα χρόνια μετά, λοιπόν, οι εταιρείες Fuel Entertainment, Xbox Entertainment και LightBox Entertainment, ως ανάδοχοι του video game, έλαβαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ανασκαφή, στο λεκανοπέδιο του Αλαμογκορόντο, έξω από την πόλη του Μεξικού, με το αιτιολογικό ότι δικαιούνται να μάθουν τι απέγινε το παιχνίδι που έφτιαξαν...