Νέα επίθεση με χημικά στη Συρία

Νέα αεροπορική επίθεση με χημικά έγινε σήμερα σε μια μικρή πόλη της επαρχίας Χάμα, στην κεντρική Συρία, η οποία μέχρι τώρα έχει κοστίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους και έχει στείλει στα νοσοκομεία με συμπτώματα ασφυξίας και δηλητηρίασης άλλους 100.  

Η επίθεση με δηλητηριώδη αέρια έγινε στην πόλη Καφαρζίτα, με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά που δημιούργησαν πυκνό καπνό και οσμή.  

Ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα δωμάτιο νοσοκομείου γεμάτο με άνδρες και παιδιά που προσπαθούν να αναπνεύσουν μέσα από τις μάσκες οξυγόνου.

Καθεστώς και αντάρτες επιβεβαίωσαν την επίθεση, κατηγορώντας όμως ο ένας τον άλλον.  

"Τα αεροπλάνα του καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα στην Καφαρζίτα , προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας και δηλητρηρίασης", δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν.

"Το καθεστώς βομβάρδισε την Καφαρζίτα με τοξικές ουσίες, χλώριο, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε εκατό ανθρώπους", έγραψαν ακτιβιστές από την Καφαρζίτα στις σελίδες τους στο Facebook.

Ωστόσο, η συριακή τηλεόραση κατηγόρησε το μέτωπο αλ-Νόσρα ότι βομβάρδισε την πόλη με χλώριο, "σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας σε εκατό άλλους" και προειδοποίησε ότι οι "τρομοκράτες" ετοιμάζονται να βομβαρδίσει τις πόλεις Ουάντι Ντέιφ στην επαρχία Ιντλέμπ , και Μόρεκ στην επαρχία Χάμα, με τοξικό χλώριο και αέριο σαρίν.

Προσοχή: Το βίντεο που ακολουθεί δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές και μπορεί να περιέχει σκληρές εικόνες.