ΗΠΑ: Μόνο 3 χρόνια φυλάκιση σε παιδίατρο που βασάνιζε τη κόρη του

Ένας γνωστός παιδίατρος και συγγραφέας από το Ντέλαγουερ που "τιμωρούσε" την 11χρονη θετή κόρη του χρησιμοποιώντας ένα είδος εικονικού πνιγμού, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση μόλις τριών ετών!

Ο Δρ. Μέλβιν Μόρσι - ο οποίος έχει γράψει βιβλία για τις επιθανάτιες εμπειρίες και έχει εμφανιστεί σε εκπομπές μεγάλης τηλεθέασης, όπως το Good Morning America και το σόου της Όπρα Γουίνφρι- απαγόρευε στο παιδί να πλένεται, την έπνιγε ρίχνοντάς της νερό και δεν της επέτρεπε να χρησιμοποιεί την τουαλέτα.

Παρόλα αυτά, οι ένορκοι έκριναν τον παιδίατρο ένοχο για "έκθεση παιδιού σε κίνδυνο". Μάλιστα, παρά την σχεδόν ανύπαρκτη ποινή, οι συνήγοροί του ζήτησαν να μην φυλακιστεί ο 60χρονος πελάτης τους γιατί πρόσφατα διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και χρειάζεται ιατρική περίθαλψη.

Ο δικαστής όμως απέρριψε το αίτημα λέγοντας ότι θα του παρασχεθεί η φροντίδα που απαιτείται στο νοσοκομείο της φυλακής.

Όσο για τον ίδιο τον Μόρσι δήλωσε μετά την ανακοίνωση της ποινής του: "Ποτέ δεν πίστευα ότι θα προκαλούσα τόσο πόνο σε ανθρώπους που αγαπώ".

Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από το κορίτσι που βρισκόταν στην αίθουσα μαζί με τους θετούς γονείς της. "Δεν είναι δικό σου το λάθος και ελπίζω μια μέρα να με συγχωρέσεις. Προκάλεσα υπερβολικό πόνο, λυπάμαι πολύ", είπε.