Κορονοϊός: Ασφυξία στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης – Τρένο θα μεταφέρει ασθενείς στην Αθήνα αν ζητηθεί

Κορονοϊός: Ασφυξία στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης – Τρένο θα μεταφέρει ασθενείς στην Αθήνα αν ζητηθεί

Στη μάχη κατά του ιού και το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο

Υπό εξέταση είναι η διακομιδή ασθενών με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να διακομιστούν με το αεροσκάφος C130.

Στη Θεσσαλονίκη μόνο χθες καταγράφηκαν 905 νέα κρούσματα, στην Αθήνα 564, στη Λάρισα 207, ενώ τριψήφιες είναι οι μολύνσεις και σε Ημαθία, Κιλκίς και Πέλλα.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 60 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 480 ασθενείς.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στον σταθμό του ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη μία αμαξοστοιχία για να μεταφέρει, αν χρειαστεί, στην Αθήνα ασθενείς με κοροναϊό και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, ιδίως στις ΜΕΘ, έχουν ενημερωθεί ότι θα γίνουν διακομιδές ασθενών προς νοσοκομεία της Αττικής και καλούνται να αξιολογήσουν ποιοι ασθενείς πληρούν τα κριτήρια ώστε να δρομολογηθούν οι διακομιδές, πχ το βασικό κριτήριο της σταθερής αιμοδυναμικής κατάστασης.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναπτύσσει την κινητή υγειονομική μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει δυνατότητα 50 κλινών νοσηλείας για τον κοροναϊό, ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο με σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Παράλληλα, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διαθέτει κλίνες νοσηλείας και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τον ιό.