Μέρκελ: Πιστεύω τα προβλήματα θα ξεπεραστούν

Την εκτίμηση ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα ξεπεραστούν εξέφρασε η Α. Μέρκελ μιλώντας σε επιχειρηματίες. "Θέλω να ακούσω από εσάς της ανησυχίες, την πρόοδο σας. Ήθελα να ρίξω μια ματιά στο μέλλον" είπε.

"Γνωρίζω ποια είναι η δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα" τόνισε και πρόσθεσε: "ο δρόμος είναι δύσκολος".

"Μετά από όλα όσα ήταν αναγκαία με τις μεταρρυθμίσεις και θα είναι αναγκαίες στο μέλλον η Ελλάδα αποκτά δυνατότητες. ίσως πολλοί άνθρωποι βέβαια να μην βλέπουν ακόμη τη δυνατότητα ανάπτυξης" υπογράμμισε.

"Μη φοβάστε να πείτε στους φίλους σας το βράδυ όσα συζητήσαμε" είπε απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες.

Ο Α. Σαμαράς μιλώντας σε νέους επιχειρηματίες, παρουσία της κ. Μέρκελ τόνισε ότι: "Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που στα βήματα της ανάπτυξης θα δείξει εξωστρέφεια, καινοτομία, έμφαση στην εμπορευματικότητα των αγαθών και υπηρεσιών της

Έχει γίνει μεγάλη εργασία για μια κοινωνία που θα παράγει αντί να καταναλώνει". Τόνισε ότι θέλει να ακούσει νέες ιδέες και προτάσεις από νέους ανθρώπους.

Μία από τις προτεραιότητες της Γερμανίδας Καγκελάριου είναι να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί με τις απολύσεις στο Δημόσιο και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, στις 16:20 η κ. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα εγκαινιάσει το Ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κατόπιν, στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ θα επιχειρήσει, μέσω των δηλώσεών της, να πείσει τους Γερμανούς φορολογούμενους ότι "τα χρήματα που έχουν δώσει για τη στήριξη της Ελλάδας δεν έχουν πάει χαμένα".