Πιάνουν με λάσο αγελάδες στο Λιόπρασο Τρικάλων!

Υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων και όχι μόνο σε ρόλο σύγχρονων... καουμπόηδων.

Λίγο πριν τις 10:00 της Τετάρτης, ξεκίνησε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιοπράσου του Δήμου Τρικκαίων, η επιχείρηση που θα έβαζε τέλος στο πολύχρονο πρόβλημα που ταλανίζει το χωριό με την ανεξέλεγκτη βοσκή αγελάδων κτηνοτρόφου.

Όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα trikalanews.gr, το πρόβλημα είχε προκαλέσει Εισαγγελική παραγγελία προς τον Δήμο Τρικκαίων και στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε σήμερα στο Λιόπρασο Τρικάλων, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιοπράσου Ευάγγελος Καρανίκας και στην συνέχεια, έφτασε στο σημείο και η τριμελής Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων που συστάθηκε για να κατασχέσει τα αγελάδια.

Όπως κατέγραψε η ιστοσελίδα σε μια επιχείρηση που συμμετείχαν επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βάϊος Κολοφίκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγριελιάς Σπύρος Αβράμης, Αστυνομικοί του Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και κάτοικοι του Λιόπρασου, τα αγελάδια που δεν φέρνουν το υποχρεωτικό από την ισχύουσα Νομοθεσία «σκουλαρίκι», εντοπίστηκαν μέσα σε χαράδρα σε ποταμιά και από εκείνη την ώρα ξεκίνησε το σώου.

Άπαντες προσπαθούσαν να βγάλουν από το σημείο τις είκοσι περίπου αγελάδες με τα μοσχαράκια τους που βρισκόταν σε δημοτική έκταση για βοσκή και μετά από μια τετράωρη "μάχη", κατάφεραν να τα οδηγήσουν στο κέντρο του χωριού, εκεί όπου χρειάστηκε άλλη μια δίωρη "μάχη" να τα δέσουνε σε κολώνα μέσης τάσης της ΔΕΗ, αφού πρώτα τα εγκλώβισαν με οχήματα σε σοκάκι του χωριού...

Και αφού μετά κόπων και βασάνων πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τα ζώα, αποδείχτηκε ότι μετά δεν ήξεραν τι να κάνουν τα αγελάδια και ξεκίνησε μια άλλη «μάχη» αυτή την φορά …τηλεφωνική.

Αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων προς τους Αντιδημάρχους Αχιλλέα Μισυρλή και Γιώργο Στουρνάρα μέχρι να αποφασισθεί τα ζώα που είχαν δεθεί και συγκεκριμένα 5 αγελάδες και 4 μοσχαράκια, να οδηγηθούν σε δημοτική έκταση που έχει περίφραξη και εκεί να τα φυλάνε οι κάτοικοι για 5 μέρες, χρονικό διάστημα απαραίτητο με βάση την Νομοθεσία πριν την …δημοπρασία.

Απομένει να δούμε αν υπάρξει τις επόμενες ώρες αντίδραση από τον ιδιοκτήτη των ζώων που σήμερα ήταν άφαντος κατά την διάρκεια της επιχείρησης.