Επίθεση με μαχαίρι σε γυμνάσιο της Πενσυλβάνια

Είκοσι μαθητές γυμνασίου μαχαιρώθηκαν σήμερα και μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε κοντινά νοσοκομεία, όταν ένας συμμαθητής τους εισέβαλε στο σχολείο και τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Όλοι οι μαθητές που τραυματίστηκαν είναι μεταξύ 14 και 17 ετών και εννιά από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Το γυμνάσιο Franklin Regional βρίσκεται κοντά στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια και αμέσως τέθηκε σε καραντίνα. 

Οι αρχές απέκλεισαν τα κτίρια και τις σχολικές εγκαταστάσεις και τελικά συνέλαβαν έναν ύποπτο, χωρίς να δώσουν στοιχεία για την ταυτότητα ή τα κίνητρά του.  Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν 16χρονο μαθητή που εισέβαλλε σε πολλές τάξεις οπλισμένος με 2 μαχαίρια και χτυπούσε όποιον έβρισκε εμπροστά του.

"Όλα τα τραύματα προκλήθηκαν από μαχαίρι, τα περισσότερα στην κάτω κοιλιακή χώρα. Τα τραύματα μοιάζουν μεταξύ τους, τα περισσότερα εντοπίζονται στην δεξιά κάτω κοιλιακή χώρα και το δεξί πλευρό, γεγονός που επέτεινε την σοβαρότητά των τραυματισμών", σύμφωνα με την επίσημη ιατρική ενημέρωση.

Τρεις μαθητές, με σοβαρά τραύματα στο στήθος και την κοιλιακή χώρα, χειρουργήθηκαν άμεσα.

Οι μαθητές απομακρύνθηκαν από το λύκειο μετά το επεισόδιο και οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης το κλείσιμο όλων των δημοτικών σχολείων για σήμερα.

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκε επίσης ένας ενήλικας, σύμφωνα με τον διευθυντή του περιφερειακού νοσοκομείου Φορμπς, το οποίο βρίσκεται κοντά στο λύκειο, Κρις Κάουφμαν.

Ο ίδιος σημείωσε ότι απειλείται η ζωή 4 εκ των 7 τραυματισμένων μαθητών που εισήχθησαν σε αυτό το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται επίσης και ο ενήλικας που ανέφερε.