Μπρα-ντε-φερ Ερντογάν και Δικαιοσύνης για χάρη του… Twitter

Απαγόρευση και απαγόρευση της απαγόρευσης και ανατροπή της απαγόρευσης της απαγόρευσης... το θρίλερ που ακούει στο όνομα Twitter δεν έχει τέλος στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι επιθυμεί να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου που διέταξε την άρση της απαγόρευσης του Twitter που είχαν επιβάλλει οι τουρκικές αρχές.

"Αυτή η δικαστική απόφαση για το Twitter δεν υπηρετεί τη Δικαιοσύνη. Η απόφαση πρέπει να διορθωθεί" είπε ο Ερντογάν στη Βουλή, στην ομάδα του κόμματός του AKP.

Η πρόσβαση στο Twitter μπλοκαρίστηκε στην Τουρκία στις 21 Μαρτίου αλλά η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της χώρας ήρε την απαγόρευση την περασμένη Πέμπτη.

Ο Ερντογάν βρίσκεται εδώ και μήνες πλέον σε μια διαρκή... μονομαχία με πολλούς δικαστές και αξιωματούχους της Δικαιοσύνης αλλά και της αστυνομίας στον απόηχο του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς. Ο ίδιος δείχνει ως υπαίτιο το Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η μάχη αυτή έχει προκαλέσει τριγμούς και στο εσωτερικό του κόμματος του αλλά και τριβή στις σχέσεις ακόμη και με τους πιο στενούς συνεργάτες του, όπως τον Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Ωστόσο, το νικηφόρο αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών ενίσχυσε και πάλι τη θέση του Τούρκου πρωθυπουργού.