Κι όμως! Η Καλλονή είναι η “πρωταθλήτρια Ελλάδας”!

Η φετινή πορεία της ομάδας της Λέσβου, της ΑΕΛ Καλλονής, στη Superleague είχε αίσιο τέλος και η ομάδα θα παίξει και του χρόνου στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήταν το παρθενικό της "ταξίδι" στην κορυφαία τη τάξει επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα και, τελικά, ήταν ένα... ατέλειωτο ταξίδι!

Η Καλλονή έγινε η πρώτη ομάδα από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν έδωσε ούτε ένα παιχνίδι στο γήπεδό της σε μια ολόκληρη σεζόν.

Πρόκειται για 33 συν έναν -τον τελευταίο, δηλαδή- εκτός έδρας αγώνες, μιας και το γήπεδο της ομάδας στη Μυτιλήνη δεν ετοιμάστηκε ποτέ....

Με τα συνολικά ταξίδια τους, έχουν καλύψει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Goal News, απόσταση μεγαλύτερη και από το μισό της περιμέτρου της Γης (!), αν συνυπολογιστούν και τα ταξίδια της προετοιμασίας του Ιουλίου και των αρχών Αυγούστου.

Η ΑΕΛ Καλλονής έχει διανύσει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, περισσότερα από 24.000 χιλιόμετρα τους τελευταίους 9,5 μήνες, έχοντας μπει στο αεροπλάνο περισσότερες από 100 φορές και αγωνίστηκε συνολικά ως γηπεδούχος σε τρεις διαφορετικές έδρες: στο ΟΑΚΑ, στο Κλεάνθης Βικελίδης και στο δημοτικό στάδιο Νέας Σμύρνης.

Κι όλα αυτά, έχοντας εννέα μέλη της ομάδας να φοβούνται τις πτήσεις!

Μετά από όλα αυτά, είναι δυνατόν να μην... ανακηρύξουμε μια ομάδα, που... γύρισε όλη την Ελλάδα, ως "πρωταθλήτρια Ελλάδος";