Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα»

Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη από το «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα»

Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές

Στα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν κυρίως στην Κρήτη αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στο Facebook o Σάκης Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για «υποτροπή της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το... ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη», ενώ προειδοποίησε για «επικίνδυνα νερά».

«Προσοχή!!! Υποτροπή της κακοκαιρίας στην Κρήτη από το... ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα στην Ευρώπη!

Συνεχίζεται φίλες και φίλοι το "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" ή αλλιώς το "κόλλημα" του καιρού των τελευταίων ημερών (πολύ απλά, ένα αέρινο τείχος εδώ και μέρες έχει απλωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης εμποδίζοντας τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό να κινηθούν προς το εσωτερικό της ενώ περιφερειακά χαμηλά όπως αυτό νότια της Κρήτης παραμένουν σχεδόν στάσιμα δίνοντας και ξαναδίνοντας φαινόμενα στις ίδιες περιοχές)», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα δίνοντας εν δυνάμει "επικίνδυνα νερά" κυρίως στη Κρήτη!

Όπως τόνισα και και από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μέσα από τα 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3, προσωπικά θεωρώ αναγκαία μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα αλλά και κατά διαστήματα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κρήτης καθώς ήδη έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο!».