Εξάρθρωσαν κύκλωμα τοκογλυφίας και τους άλλαξαν θέση

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η απόσπαση του προϊσταμένου του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας Αστυνόμου Κούρκουλου Γ. και του τμηματάρχη της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, Θωμαΐδη Σ. με το πρόσχημα των υπηρεσιακών αναγκών, για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Οι ανωτέρω μετακινήσεις άφησαν ανοιχτά ερωτήματα στο σύνολο της κοινωνίας καθόσον ήταν αξιωματικοί που στο ενεργητικό τους κατά την διάρκεια της θητείας τους στην Κέρκυρα, τους πιστώνονται πλήθος επιτυχιών.

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές υποθέσεις των δύο τελευταίων χρόνων ήταν οι εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων που σχετίζονται με το κύκλωμα τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση του κυκλώματος, φέρεται να είναι αναμεμειγμένο το όνομα ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Είχαν προκύψει ενδείξεις για εμπλοκή και άλλων αξιωματικών της Αστυνομίας με σημαίνοντα πρόσωπα του κυκλώματος.

Υπάρχουν καταθέσεις για στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συνεργάζονται με τοκογλύφους και συμμετέχουν σε έναν πόλεμο αλληλοεξόντωσης μέσα στα σώματα ασφαλείας. Οι κατηγορίες είναι εξαιρετικά βαριές και αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της τοκογλυφίας, της εκβίασης, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Ωστόσο, δεν έχουν εισαχθεί ακόμα στην ακροαματική διαδικασία.

Η συνέχεια του "εμφύλιου πολέμου" μέσα στο ίδιο το κύκλωμα άρχισε μετά την εξάρθρωση της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης τοκογλύφων, η οποία αριθμούσε 63 μέλη από τους οποίους συνελήφθησαν οι περισσότεροι.

Στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας Αθίγγανος που έχει πολυτελή βίλα αξίας 2 εκατ. ευρώ καθώς και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες που χρηματοδοτούσαν την οργάνωση με τα ανάλογα ανταλλάγματα.

Μετά τις αποσπάσεις των αστυνομικών που πέτυχαν την εξάρθρωση, πέπλο μυστηρίου έχει καλύψει το λόγο που η ΕΛ.ΑΣ προέβη σ' αυτή την ενέργεια.