Champions League: Ο Ρονάλντο αγγίζει τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν

Δεν απέχει και πολύ ο Κριστιάνο Ρονάλντο από ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ στην ιστορία του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Το ρεκόρ που κρατάει πάνω από μισό αιώνα και ο μόνος που κατάφερε να το ισοφαρίσει είναι ο Λιονέλ Μέσι. 

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Ιστορία του θεσμού

Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα στον αγώνα της Τρίτης, στη διάρκεια του αγώνα ρεβάνς της Ρεάλ με αντίπαλο τη Μπορούσια του Ντόρτμουντ.

Θυμίζουμε ότι το 1963 Βραζιλιάνος, Ζοζέ Αλταφίνι «Ματσόλα» πέτυχε 14 γκολ σε 9 ματς με τη φανέλα της Μίλαν, οδηγώντας τους «ροσονέρι» στον πρώτο από τους επτά τίτλους τους στο κύπελλο πρωταθλητριών. Πέρασαν 49 χρόνια και ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε το επίτευγμα αυτό, στην πορεία της Μπαρτσελόνα μέχρι τους «4» του Champions League και τον αποκλεισμό από την Τσέλσι. 

Κατά τη φετινή περίοδο ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, με 14 γκολ έχει οδηγήσει τη Ρεάλ ένα βήμα πριν τους ημιτελικούς, μετά τη νίκη 3-0 επί Ντόρτμουντ στο πρώτο ματς, στη Μαδρίτη και έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται το 10ο τρόπαιο στην ιστορία της "βασίλισσας".

Ζωντανή παραμένει ωστόσο η μάχη των πρώτων σκόρερ, με αντιπάλους τους Μέσι και Ρονάλντο.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων ήταν μια υπόθεση που φυσιολογικά θα μας απασχολούσε αρκετά χρόνια αργότερα. 

Ομως, η εμφάνιση αυτών των δύο κολοσσών του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οδηγεί στην αποκαθήλωση του Ραούλ νωρίτερα απ΄ότι προβλεπόνταν. Ο παίκτης-σύμβολο της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το τελευταίο από τα 71 τέρματά του στο Champions League τον Απρίλιο του 2011, όταν ο Μέσι είχε 32 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις 29. Ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ χρειάστηκε 16 σεζόν για να φτάσει τα 71 γκολ, ενώ οι Ρονάλντο και Μέσι σκόραραν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, δηλαδή πριν από οκτώ χρόνια.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ στην Ιστορία:

Champions League (από τη φάση των ομίλων)
1. Ραούλ 71 γκολ
2. Λιονέλ Μέσι 67
3. Κριστιάνο Ρονάλντο 64
4. Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ 56
5. Τιερί Ανρί 50
6. Αντρέι Σεβτσένκο 48
7. Φιλίπο Ιντζάγκι 46
8. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο 42
. Ντιντιέ Ντρογκμπά 42
10. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς 41

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
1. Ραούλ 77 γκολ
2. Φιλίπο Ιντζάγκι 70
3. Λιονέλ Μέσι 68
4. Αντρέι Σεβτσένκο 67
5. Κριστιάνο Ρονάλντο 65
6. Γκερντ Μίλερ 62
. Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ 62
8. Τιερί Ανρί 59
. Χένρικ Λάρσον 59
10. Εουσέμπιο 56