Ριζότο με σουπιά και μελάνι

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 20΄

 

Υλικά

300 γρ. σουπιές

200 γρ. ρύζι καρολίνα, ή καρναρόλι ή αρμπόριο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 ποτήρι κρασί

1 λίτρο ζεστό νερό

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Ξύσμα ενός λεμονιού

50 γρ. βούτυρο

 

 

 

.

Διαδικασία:

  • Καθαρίζουμε τις σουπιές προσέχοντας να μη σπάσουμε το σακουλάκι με το μελάνι και τις ψιλοκόβουμε. Το μελάνι το φυλάμε σε ένα φλιτζανάκι και το διαλύουμε με λίγο ζεστό νερό.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε και αυτό. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το μελάνι και σταδιακά το ζεστό νερό. ΄
  • Όταν βράσει όσο θέλουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σερβίρουμε.