Μ. Ομπάμα και Τζ. Μπάιντεν έκαναν τους Κινέζους εστιάτορες να χαμογελούν!

Ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις από τις οποίες έχουν περάσει οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών - Κίνας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για ένα πράγμα : κατά το παρελθόν οι επισκέψεις του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και πιο πρόσφατα , της πρώτης κυρίας, Μισέλ Ομπάμα , έχουν προσφέρει πολλά χαμόγελα στους εστιάτορες. 

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Schoolhouse , ένα εστιατόριο αμερικανικού τύπου κοντά στο Σινικό Τείχος , η πρώτη κυρία γευμάτισε με την οικογένειά της/

Για πρώτη φορά την Κυριακή , για να ανταποκριθεί στη ζήτηση των πελατών , το Schoolhouse εισήγαγε το γεύμα της "Πρώτης Κυρίας", που περιλαμβάνει ζυμαρικά και βρασμένο χοιρινό κρέας, διατρανώνοντας τη φήμη του συγκεκριμένου εστιατορίου μετά την επίσκεψη της κυρίας Ομπάμα. 

Προφανώς η Μισέλ Ομπάμα ζήτησε η Μισέλ Ομπάμα, γεγονός που το καθιέρωσε στη συνέχεια ως επίσημο πιάτο του εστιατορίου.

Το γεύμα Μπάιντεν έλαβε χώρα στο εστιατοριο Yaoji Chaogan στο Πεκίνο. Εκεί όπου κατά καιρούς έχει κάνει αρκετές...γκάφες.
.
Η συνοδεία του κ. Μπάιντεν επισκέφθηκε την οικογενειακή επιχείρηση το 2011 , ως μέρος του επίσημο ταξίδιου στην Κίνα και δοκίμασε πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ , συμπεριλαμβανομένων noodles, πάστας από μαύρα φασόλια , σαλάτα αγγουριού , κέικ από αλεύρι μπιζελιών και κρέας στον ατμό.

Η επίσκεψή του αργότερα προσέλκυσε δεκάδες ντόπιους και τουρίστες στο συγκεκριμένο μαγαζί. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας ανέφεραν τότε ότι το Yaoji είχε προσπαθήσει να κερδίσει την προσοχή , προσφέροντας ένα γεύμα επιπέδου Τζο Μπάιντεν, κάτι που συνήθως δεν συνέβαινε.