Στα προημιτελικά της Euroleague ο Παναθηναϊκός

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοιποίησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μάλαγα, στο ματς-τελικό του ΟΑΚΑ, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 69-60, που του δίνει την πρόκριση στην προημιτελική φάση της Euroleague.

Με το Δημήτρη Διαμαντίδη σε καλή μέρα να πετυχαίνει 13 πόντους, οι "πράσινοι" είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, και μόνο στις αρχές της τρίτης περιόδου η Μάλαγα πλησίασε επικίνδυνα στο σκορ, όμως οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη "καθάρισαν" γρήγορα το παιχνίδι, μην αφήνοντας στους Ανδαλουσιανούς περιθώρια αντίδρασης.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός βελτίωσε το ρεκόρ του στο 7-6, αφήνοντας τη Μάλαγα στο 5-8, με τους Ισπανούς να μένουν εκτός προημιτελικών και τους πρωταθλητές Ελλάδος να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Όμως με την νίκη του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό και με την ήττα της Φενέρμπαχτσε από τη Λαμποράλ Κούτσα, την πρόκρισή του εξασφάλισε και ο Ολυμπιακός, και πλέον το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του Top-16 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα κρίνει το ποια από τις δύο ελληνικές ομάδες θα τερματίσει τρίτη και ποια τέταρτη στον όμιλο.