JD Walter: Ένας πρωτοπόρος της jazz στην Αθήνα

O Dave Liebman δήλωσε για αυτόν “Ο τύπος είναι σαν μουσικό όργανο – φαινόμενο!".

Ο Bill Donaldson των JAZZ NEWS έγραψε: «Δεν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν στο scat. Οι συγκρίσεις ωχριούν. Παίζει με τους τόνους όπως η Betty Carter, παίρνει ρίσκα όπως ο Kurt Elling, κατέχει μια βελούδινη απαλότητα όπως ο Mel Torme, ηχεί σαν ένας crooner με την γεμάτη αυτοπεποίθηση ηρεμία του Nat Cole”.
Και ναι, τελικά έχει συγκριθεί με πολλούς, ωστόσο ο JD Walter είναι πάνω απ’ όλα ένας γνήσιος και πρωτοπόρος τραγουδιστής της jazz. Απολαμβάνει το σεβασμό όλων των σύγχρονών του μουσικών, με πολλούς από αυτούς άλλωστε έχει μοιραστεί και τη σκηνή: Dave Liebman, Billy Hart, Tom Harrell, Eddie Gomez, Bob Dorough, Edgar Bateman, Nicholas Payton, Jean-Michel Pilc, Bill Evans, Mark Murphy, και ο κατάλογος είναι μακρύς.

Το κοινό του απλώνεται από τις ακτές της Αμερικής μέχρι την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Απω Ανατολή, ενώ εκτός των δικών του κυκλοφοριών, συμμετέχει σε πολλά cd άλλων καλλιτεχνών. Είναι μέλος της μπάντας του πιανίστα Orrin Evans Luvpark band, και έχει εμφανιστεί σε αμέτρητα φεστιβάλ και club σε Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ έχει περιοδεύσει στη Ρωσία περισσότερες από 60 φορές! Ανάμεσα στα venues που τον έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει, είναι και το περίφημο Lincoln Center της Νέας Υόρκης, και χώροι όπως: The Jazz Standard, The Blue Note, The Tribeca Performing Arts Center, αλλά και το διάσημο στην κοινότητα της jazz, 55 Bar.

Σε αυτά τα 2 του live στο Half Note συνοδεύεται επί σκηνής από τους δικούς μας NEXT STEP QUINTET, το σχήμα που ο Γιώργος Κοντραφούρης έχει χαρακτηρίσει ως την «πιο hot μπάντα της πόλης αυτή τη στιγμή». Πρόκειται για πέντε νέους μουσικούς που συναντήθηκαν με αφετηρία την αγάπη τους για την jazz και κοινό προσανατολισμό τις μοντέρνες τάσεις της. Οι “THE NEXT STEP QUINTET” έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τον φρέσκο τους ήχο.

Παραστάσεις: Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Απριλίου στις 21:30

Είσοδος: 15 ευρώ για το bar

Τριβωνιανού 17, Μετς